Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Να γιατί επεμβαίνει στην Ελλάδα η Bild

Η Bild αρνείται να συμμετάσχει στην ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων, ανακοινώνει στο σημερινό της φύλλο, μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας που έχει δοθεί προς τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας.

«Ήλθε η ώρα για τους (μικρούς) ιδιώτες πιστωτές να εγκαταλείψουν τμήμα των απαιτήσεών τους. Το ίδιο και για την Bild. Αλλά εμείς λέμε: όχι», διακηρύσσει η εφημερίδα που έχει 12 εκατομμύρια αναγνώστες σε μία χώρα 82 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τον Δεκέμβριο του 2011, η Bild είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 4.815 ευρώ. Για τη γερμανική εφημερίδα η επιχείρηση απομείωσης του ελληνικού χρέους συνοψίζεται σε μία απώλεια του 38% της επένδυσής της.



Γιατί λέει «όχι» η Bild:
- ... είναι μια απάτη: Πολλοί από τους επιδιωκόμενους στόχους δεν είναι ρεαλιστικοί μέχρι το έτος 2042. ΔΝΤ και ΕΕ κάνουν τους υπολογισμούς τους, θεωρώντας βέβαιο ότι πρόκειται να δοθούν ακόμα περισσότερα πακέτα βοήθειας, και ότι θα ύπαρξη ακόμα μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους.

- ... απλά δεν βοηθά τη χώρα να σταθεί στα πόδια της. Η μερική ελάφρυνση του χρέους χωρίς έξοδο από το ευρώ αφήνει εντελώς εκτεθειμένη την Ελλάδα, καθώς η οικονομία της χώρας δεν πρόκειται ποτέ με αυτόν τον τρόπο να ξεκινήσει και πάλι και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

- ... θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο. Και είναι πολύ πιθανό να κυβερνήσουν την Ελλάδα ορισμένα κόμματα , τα οποία είναι αντίθετα με όσα έχουν συμφωνηθεί, μεταξύ άλλων, και με τη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους.

Και το γερμανικό ταμπλόιντ προσθέτει:

«ΥΓ: Εάν η Bild πρόκειται να έχει κέρδη από τα ομόλογα αυτά , θα τα κάνει δωρεά για φιλανθρωπικό σκοπό».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου