Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στην Τουρκία – 356 νεκροί και 18.135 κρούσματα και ο Ερντογάν… αισιόδοξος

Κάθε ημέρα και… χειρότερα στην Τουρκία, όπου ο κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά, σήμερα, 02.04.2020, 79 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και καταγράφηκαν 2.456 νέα κρούσματα.

Στο σύνολο από της 11 Μαρτίου όπου έχει καταγραφεί το πρώτο κρούσμα στην γειτονική χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 356 άνθρωπο και έχουν εντοπιστεί 18.135 κρούσματα.

Στην Τουρκία, 1.101 άνθρωποι βρίσκονται στην εντατική και 783 διασωληνωμένοι.


 Κορονοϊός στην Τουρκία – Δείτε την επίσημη ενημέρωση
Τι λέει ο Ερντογάν

 “Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, αλλά αυτό για εμάς δεν είναι αρκετό. Η μεγαλύτερη απειλή κατά του αγώνα για την εξάλειψη του κορονοϊού είναι η απαισιοδοξία,” δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης προς τους δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος του, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). “Δείξαμε ότι η Τουρκία στέκεται στα πόδια της, εκεί που τα συστήματα ακόμα και ανεπτυγμένων χωρών καταρρέουν,” είπε και πρόσθεσε “εμείς υιοθετήσαμε μια προσέγγιση με ευαισθησία αμέσως μόλις ξέσπασε η επιδημία. Προχωρήσαμε εφαρμόζοντας τις προτάσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους ειδικούς στο θέμα αυτό, όχι από εκείνους που εκφράζουν γνώμες με δογματικό τρόπο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης,” είπε ο τούρκος πρόεδρος. “Συνεχίζουμε τον αγώνα με έξυπνες, ισορροπημένες και ρεαλιστικές κινήσεις χωρίς πανικό. Με τη βοήθεια του Θεού, η Τουρκία έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ξεπεράσει αυτή την επιδημία. Το έθνος μας θα ξεπεράσει αυτή την κρίση, όπως έκανε και με άλλες στο παρελθόν,” τόνισε ο πρόεδρος Ερντογάν ενώ εντείνονται οι εκκλήσεις τόσο από τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο (ΤΤΒ) όσο και από τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Ο Ιμάμογλου μάλιστα έχει ζητήσει επίμονα να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, που σύμφωνα με τα στοιχεία αποτελεί έως τώρα το επίκεντρο της επιδημίας με 8.852 κρούσματα και 117 θανάτους από τον κορονοϊό.

 Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου