Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Εάν τα μέτρα δεν ψηφιστούν ή δεν συγκεντρώσουν «ισχυρή πλειοψηφία» Να βγει η Ελλάδα από το ευρώ ζητούν Γερμανοί πολιτικοί

Εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η οποία θα συνοδεύεται από πακέτο βοήθειας έκτακτης ανάγκης, ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» δηλαδή, προτείνει ο Γενικός Γραμματέας των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, εάν απόψε το βράδυ τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές-εταίροι μας δεν ψηφιστούν ή «υποστηριχθούν ανεπαρκώς» από την Βουλή των Ελλήνων. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild am Sonntag», ο  κ. Ντόμπριντ σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση να χρειαστεί «να ληφθούν προφυλάξεις, εάν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις υποστηριχθούν ανεπαρκώς ή καθόλου από τους Έλληνες πολιτικούς και εξαιτίας αυτού η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της».
Με τον όρο «προφυλάξεις» ο Γερμανός πολιτικός ξεκαθαρίζει πως εννοεί το «να πεισθεί η ελληνική κυβέρνηση ότι μια συντεταγμένη αποχώρηση από το ευρώ είναι καλύτερη για τη χώρα από μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση»! Και δηλώνει πως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προετοιμαστούν ώστε σε αυτή την περίπτωση να παράσχουν στη χώρα μας ένα «πακέτο έκτακτης βοήθειας», το οποίο θα προβλέπει «κούρεμα» του χρέους και στη συνέχεια ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας, με τελικό στόχο την επιστροφή της χώρας στο ευρώ. 

Την ίδια στιγμή στη Γερμανία πληθαίνουν και οι φωνές εκείνων που εκφράζουν ανοικτά τον προβληματισμό τους για την ίδια την ευρωπαϊκή συνοχή και το μέλλον της Ευρωζώνης και του ευρωοικοδομήματος γενικότερα.

Με πρώτον τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και αρχηγό του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) κ. Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε κάθε γερμανικό κρατίδιο, ώστε οι Γερμανοί πολίτες να αποφασίσουν για την σωτηρία ή όχι του ευρωπαϊκού νομίσματος. 

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν μιλά για «έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη» , ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζητά περισσότερες εξουσίες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου