Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Κόντρα εκτός ορίων Βενιζέλου-ΚΚΕ(Βίντεο)


Πανδαιμόνιο στη Βουλή, λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης για το Μνημόνιο 2. Τα δύο κόμματα της αριστεράς, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να «περάσει» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα νομοσχέδιο που βρίσκεται σε αναντιστοιχία και σύγκρουση με τα συμφέροντα του λαού.
Προειδοποίησαν μάλιστα ότι θα ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία σε όλες τις φάσεις ψήφισης, επί της αρχής και επί των άρθρων, και να ζητούν το νέο Μνημόνιο να ψηφιστεί με τη διαδικασία που απαιτεί πλειοψηφία τριών πέμπτων.
Μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις και των ανεξάρτητων βουλευτών κ.κ. Φώτη Κουβέλη, Πάνου Καμμένου, Χρήστου Κουρουμπλή και Σοφίας Σακοράφα ενώ και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχθηκε ότι οι βουλευτές είναι αντιμέτωποι με εκβιαστικά διλήμματα σημειώνοντας όμως ότι τα διλήμματα είναι και αληθινά.

Ο Βενιζέλος και το ιπτάμενο Μνημόνιο
Αφού τοποθετήθηκαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο υπουργός προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί είναι κατεπείγον το νομοσχέδιο, μίλησε για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, προειδοποιώντας για πολύ δύσκολες μέρες σε περίπτωση που δεν περάσει το νομοσχέδιο.
Στο σημείο αυτό, ο Ευ. Βενιζέλος, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι για αρκετά λεπτά διέκοψαν τον υπουργό Οικονομικών.
Μάλιστα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος εκτόξευσε τα χαρτιά του Μνημονίου 2, πράξη που στηλίτευσε ο πρόεδρος της Βουλής.
"Τραμπουκίζετε. Δεν θα περάσει η δική σας αντίληψη κυρίες και κύριοι του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων που οδηγείται τη χώρα στην καταστροφή" απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.
"Περήφανη είναι η χώρα που ξέρει την αλήθεια και σώζει τον εαυτό της", φώναζε ο κ. Βενιζέλος εν μέσω αποδοκιμασιών από τους βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και τον Πάνο Καμμένο, που ήταν εκτός εαυτού και φώναζε.
Ο πρόεδρος της Βουλής μάταια προσπαθούσε να επιβάλλει την τάξη.
"Θα κάνει το γύρο του κόσμου η πράξη του κ. Μαυρίκου. Εξευτελίζετε τη χώρα και την οδηγείτε στην καταστροφή" είπε οργισμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε.
"Αν νομίζετε ότι θα οδηγήσετε την διαδικασία σε αδιέξοδο και θα τιμωρήσετε την τρόικα και το ΔΝΤ είστε γελασμένοι. Τον ελληνικό λαό τιμωρείτε">
Σκληρή απάντηση από την Α. Παπαρήγα
Η Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας τόνισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλο προκαλεί  τρομοκρατώντας, καθώς δεν περιορίστηκε στο να εξηγήσει το κατεπείγον του νομοσχεδίου.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα απαντήσει επί της ουσίας, αλλά όταν οι βουλευτές του ακούν αυτά τα πράγματα είναι φυσικό να εξεγείρονται.
"Είμαστε ευγενείς, όχι ηλίθιοι" είπε η γγ του ΚΚΕ.


ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου