Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Φτάνει η υποκρισία για τη Συρία


Φτάνει η υποκρισία για τη Συρία

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Από το pentapostagma

Το νέο τρομοκρατικό κτύπημα στη Συρία, σε βάρος των εκεί Ορθοδόξων Χριστιανών μοναζουσών και των ορφανών κοριτσιών που προστατεύουν, προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Οι συνεργαζόμενες με την Αλ Κάϊντα ομάδες των τζιχαντιστών ανταρτών της αλ Νούσρα για μιαν ακόμη φορά δείχνουν ότι δεν έχουν όρια στη βαρβαρότητα. Στην "παλικαριά" τους εναντίον άοπλων και αδύναμων γυναικών - μοναζουσών και κοριτσιών ορφανών οι δυτικοί πολιτικοί ηγέτες αντέδρασαν με τυπικές δηλώσεις, στις οποίες η υποκρισία περισσεύει. 


Οι μεγάλες χώρες της Δύσης, που θεωρούνται και χριστιανικές, συνεργάζονται με τα ολοκληρωτικά ισλαμικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ και μαζί τους ενισχύουν οικονομικά και με κάθε είδους όπλα τους αντάρτες της Συρίας, που θέλουν να εξοντώσουν τους Χριστιανούς, από θρησκευτικό μίσος προς αυτούς. Ως προς το ενδιαφέρον των δυτικών για την απελευθέρωση των ομήρων, αυτό είναι θεωρητικό και υποκριτικό. Αν ήθελαν θα τους ήταν πολύ εύκολο να τους απελευθερώσουν. Έχουν τόσα μέσα στη διάθεσή τους, που αν οι απαχθέντες ήσαν δικοί τους άνθρωποι ασφαλώς θα τα χρησιμοποιούσαν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο…. 

Οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις ήθελαν και θέλουν να εκδιώξουν από την εξουσία τον πρόεδρο Άσαντ, γιατί το καθεστώς του είναι αυταρχικό. Όμως υποστηρίζουν την επικράτηση ενός περισσότερο αυταρχικού καθεστώτος στη Συρία. Απλώς επιδιώκεται η συγκεκριμένη χώρα να παύσει να ελέγχεται από τους Αλαουίτες ( κλάδο των Σιιτών μουσουλμάνων) και να είναι υπό την επιρροή του Ιράν, και να τεθεί υπό την εξουσία των Σουνιτών μουσουλμάνων, που έχουν την εξουσία στις χώρες της Αραβικής χερσονήσου, στην Τουρκία, στο Πακιστάν και σε άλλες. Όμως στην εξέλιξη του εμφυλίου στη Συρία η κατάσταση φαίνεται ότι τους ξέφυγε. Οι συνεργαζόμενοι με την Αλ Κάϊντα τζιχαντιστές αντάρτες της Συρίας φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος έναντι των ισλαμιστών σουνιτών ανταγωνιστών τους στην κατάληψη της εξουσίας στη Συρία και αυτοί δεν ελέγχονται από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών που υποστηρίζουν την ανατροπή του Ασαντ…Ενδοσουνιτικό μέτωπο έχει ανοίξει και μεταξύ των Κούρδων της Συρίας και των τζιχαντιστών ανταρτών. Σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ τους φονεύθηκαν πενήντα αντάρτες στην περιοχή Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, όπου κατοικούν οι Κούρδοι. Σημειώνεται ότι οι τζιχαντιστές επιδιώκουν την ανατροπή και των σουνιτικών καθεστώτων του Κόλπου.

Η αλήθεια είναι πως επί της εξουσίας Άσαντ και των αλαουιτών - σιιτών οι Χριστιανοί στη Συρία έχουν βρει ένα τρόπο συνεννόησης μαζί τους και απολαμβάνουν σχετικής ελευθερίας. Έχουν το υπό τον Πατριάρχη κ. Ιωάννη Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, τις εκκλησίες τους, τις μονές τους, τα σχολεία τους, τους συλλόγους τους. Αντίθετα στα μέρη που καταλαμβάνουν οι τζιχαντιστές αντάρτες καταστρέφουν εκκλησίες και μονές και πραγματοποιούν απηνείς διωγμούς σε βάρος των χριστιανών. Προ μηνών απήγαγαν δύο Μητροπολίτες, τους οποίους λέγεται ότι κρατούν ομήρους, αλλά ουδείς μπορεί να δώσει τη διαβεβαίωση ότι είναι ζωντανοί. Προ ημερών κατέλαβαν την κωμόπολη Μααλούλα και απήγαγαν αδελφές μοναχές της εκεί ευρισκόμενης ιστορικής μονής της Αγίας Θέκλας και ορφανά κοριτσάκια που αυτές περιέθαλπαν. Η Μααλούλα βρίσκεται σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων από τη Δαμασκό και κατοικείται κυρίως από χριστιανούς. Πολλοί από αυτούς εξοντώθηκαν, άλλοι υποχρεώθηκαν να καταφύγουν σε σχετικά ασφαλείς - προς το παρόν - γι' αυτούς περιοχές της Συρίας, κυρίως στη Δαμασκό, ενώ άλλοι πέρασαν στον γειτονικό Λίβανο. Οι χριστιανοί της Μααλούλα και της γύρω περιοχής μιλάνε και σήμερα την αραμαϊκή γλώσσα και είναι υπερήφανοι γι' αυτήν. Όπως οι ίδιοι λένε, έχουν την ίδια γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός. Επίσης η μονή της Αγίας Θέκλας μαζί με την κοντινή της επίσης γυναικεία μονή της Παναγίας της Σαϊντνάγια αποτελούν τα πνευματικά κέντρα των περίπου ενός εκατομμυρίου Ορθοδόξων χριστιανών της Συρίας και είναι μεγάλα προσκυνήματα, όπως στην Ελλάδα είναι λ.χ. η Τήνος. 

Οι υπεύθυνοι για την πορεία του κόσμου όλο λάθη κάνουν στη γεωστρατηγική τους. Σε κάθε τους στρατιωτική ή άλλη επέμβαση υποστηρίζουν με αξιωματικό τρόπο ότι πράττουν το σωστό και ότι οδηγούν την κατάσταση στο καλύτερο και σχεδόν πάντα συμβαίνει το αντίθετο… Στη Συρία υπεράσπισαν τους αντάρτες με κάθε μέσο για την ανατροπή του Ασαντ. Τελικά συνεργάζονται μαζί του στον προσδιορισμό και στην εξουδετέρωση των χημικών όπλων, αλλά ο ανταρτοπόλεμος συνεχίζεται…Στο Αφγανιστάν έχουν επιβάλλει ένα διεφθαρμένο καθεστώς, που είναι θνησιγενές, χωρίς και να μπορέσουν να εξουδετερώσουν τους μουτζαχεντίν. Με το Ιράν των αγιατολάχ και μετά την ένταση και τις εκατέρωθεν απειλές υποχρεώθηκαν να έρθουν σε συνεννόηση, προς απογοήτευση των Ισραηλινών… 

Στη Λιβύη συνέτριψαν τον Καντάφι και οδήγησαν τη χώρα όχι στη δημοκρατία, αλλά στο χάος. Ήδη ουσιαστικά δεν υπάρχει κεντρική εξουσία. Οι φεντεραλιστές της Κυρηναϊκής, με έδρα τη Βεγγάζη, ανακοίνωσαν τη δημιουργία αυτόνομης κυβέρνησης. Την ίδια ώρα οι Βερβέροι απαιτούν την αναγνώριση της ταυτότητάς τους, οι Τουαρέγκ ανακοίνωσαν ότι έχουν δική τους υπηκοότητα και οι Τούμπου απειλούν ότι θα σχηματίσουν κυβέρνηση Νότιας Λιβύης. Στην Αίγυπτο ανέτρεψαν τον Μουμπάρακ, βοήθησαν με εκλογές να πάρουν την εξουσία οι αδελφοί Μουσουλμάνοι και μετά με στρατιωτικό πραξικόπημα τους ανέτρεψαν! 

Οι Δυτικές μεγάλες δυνάμεις, με την αλαζονεία της ισχύος που τις διακρίνει, δείχνουν να μην ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν με σοβαρότητα και σε βάθος τα όσα συμβαίνουν στο μουσουλμανικό κόσμο. Και αυτό στο μέλλον θα το πληρώσει όλη η ανθρωπότητα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου