Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ στέλνουν το κόμμα στο «σκαμνί»

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ στέλνουν το κόμμα στο «σκαμνί»
Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσονται τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ που αντί να λύνονται, διογκώνονται μέρα με την ημέρα.
Το κακό σενάριο για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι ήδη πραγματικότητα, αφού 120 εργαζόμενοι του κόμματος που εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες και είναι απλήρωτοι εδώ και αρκετό καιρό αποφάσισαν να κινηθούν νομικά για να μην χάσουν τα δεδουλευμένα τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη, θα υποχρεωθεί να πληρώσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ μαζί με τους νόμιμους τόκους στους απλήρωτους εργαζόμενους του κόμματος που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας και δουλεύουν δύο ημέρες την εβδομάδα.

Περίπου 120 υπάλληλοι του κινήματος έδωσαν ήδη εντολή σε γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, που εξειδικεύεται στις εργατικές υποθέσεις, να καταθέσει αγωγές κατά του ΠΑΣΟΚ. Με τις αγωγές τους οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν αρχικά τα χρωστούμενα, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται περίπου στα 540.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ θα επικαλεσθούν ότι είναι παράνομο το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας στο οποίο εισήλθαν με μονομερή απόφαση του κόμματος και σε περίπτωση που δικαιωθούν το ΠΑΣΟΚ θα υποχρεωθεί να καταβάλει για τους 120 υπαλλήλους που απασχολεί, περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους υπερημερίας.
Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαιτέρως οδυνηρή αφού όλο αυτό το διάστημα οι επιτελείς του Βαγγέλη Βενιζέλου κρατούσαν «με νύχια και με δόντια» τους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου