Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Έμμεση αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Νέας Ρωσίας από το Κίεβο

Το Κίεβο ανανωρίζει την Νέα Ρωσία και την νέα κατάσταση αφού από μόνο του προχωρά σε έλεγχο διαβατηρίων για όποιον έρχεται από εκεί.Στο εξής κάθε Ουκρανός ή αλλοδαπός πολίτης θα πρέπει να δείχνει το διαβατήριό του προκειμένου να εξασφαλίσει είσοδο στην περιοχή που βρίσκετασι υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων ή να μπορεί να εξέλθει από αυτήν. Το μέτρο ανακοινώθηκε σήμερα από την κρατική ουκρανική υπηρεσία προστασίας συνόρων, που έλαβε το μέτρο με στόχο την περαιτέρω απομόνωση των ανατολικών περιοχών.
 
Έτσι, "οι ξένοι που εισέβαλλαν στην χώρα από τα ουκρανο - ρωσικά σύνορα, δεν θα μπορούν πια να κυκλοφορούν στο υπόλοιπο της χώρας εκτός από τις ανατολικές περιοχές της χώρας", που βρίσκονται για επτά μήνες σε καθεστώς ένοπλων συγκρούσεων, με θύματα πάνω από 4.000 ανρθώπους.
 
Η απόφαση ακολούθησε την χθεσινή ανακοίνωση του Κιέβου για διακοπή των κοινωνικών παροχών στους κατοίκους των περιοχών που ελέγχονται από αυτονομιστές.Η στάση της Ουκρανίας, άλλαξε μετά τις εκλογές της Κυριακής, που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές αυτές και αναγνωρίστηκαν μόνο από τη Ρωσία, και σύμφωνα με τις δυτικές χώρες έπληξαν βαθύτατα  τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών. Στην ουσία όμως με την κίνηση αυτή το ναζιστικό Κίεβο αναγνωρίζει ότι πρόκειται για άλλη εθνότητα που ως σύνολο αποφάσισε να αποσχιστεί από το Κίεβο. Και αυτό γιατί, κόβωντας τις ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές το Κίεβο θέλει να τιμωρήσει ως σύνολο τους ρωσόφωονπυς αναγνωρίζοντας έτσι την μαζική τους θέληση να αποχαιρετίσουν την Ουκρανία. Άρα αυτά τα περί εκλογών φάρσα δεν ισχύουν.
 
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ουκρανού προέδρου, ότι η κεντρική εξουσία παραμένει προσηλωμένη στο ειρηνευτικό σχέδιο και ότι θα λάβει σειρά μέτρων για την προστασία της χώρας και την απομόνωση των εδαφών που τελούν υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου