Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Σε εξέλιξη στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ελλάδας-Η Λευκωσία διαψεύδει τα περί συμμετοχής και του Ισραήλ


Λευκωσία: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τη Δευτέρα άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας. Στόχος της ο καλύτερος επιχειρησιακός συντονισμός τόσο σε επίπεδο Επιτελείων, όσο και επίπεδο στρατιωτικών μονάδων.

Στην άσκηση, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, λαμβάνουν μέρος μονάδες της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ καθώς και αεροσκάφη και πλοία από την Ελλάδα.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε ακόμα και ρίψεις αλεξιπτωτιστών από μεταγωγικό C-130H, καθώς και πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία προχώρησαν σε εικονικές προσβολές στόχων.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, η άσκηση ήταν προγραμματισμένη διαψεύδοντας έμμεσα ότι δεν κρατήθηκε μυστική όπως παρουσιάστηκε από αρκετά ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Ελλάδας, ωστόσο, διέψευσε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες στην άσκηση έλαβε μέρος και το Ισραήλ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ισραηλινά μαχητικά F-16 αφού συμμετείχαν σε ασκήσεις μαζί με ελληνικά στη συνέχεια προσγειώθηκαν στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στη Πάφο.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου