Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Κύπρος:Εξευτέλισαν το διπλωματικό σώμα με την πρόσληψη Τουρκοκύπριου

Λευκωσία: Σοβαρά εκτεθειμένο παραμένει το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αναγκάστηκε να αυτοαναιρεθεί, με άνωθεν οδηγίες, προκειμένου να προσλάβει με διαδικασίες εξπρές Τουρκοκύπριο, με πτυχίο από πανεπιστήμιο του ψευδοκράτους, για τις ανάγκες της Κυπριακής Προεδρίας.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το περιεχόμενο επιστολής που απέστειλε στις 24/2/2012 ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών Νικόλαος Αιμιλίου προς τον πρέσβη - Μόνιμο Αντιπρόσωπο μας στις Βρυξέλλες Κορνήλιο Σ. Κορνηλίου, με οδηγίες για την πρόσληψη του «στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης».


Την ώρα, δηλαδή, που το διπλωματικό σώμα δίνει μάχες διεθνώς για να αποτρέψει την αναγνώριση των παράνομων πανεπιστημίων των κατεχομένων, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στις Βρυξέλλες εργοδοτείται Τουρκοκύπριος απόφοιτος τους.

Απόφαση, βεβαίως, που η Κυβέρνηση διά του Στέφανου Στεφάνου επιχείρησε χθες να δικαιολογήσει. Ο κ. Στεφάνου, αφού έκανε γαργάρα το γεγονός ότι ο Τουρκοκύπριος είναι απόφοιτος ψευδοπανεπιστημίου, απέδωσε την πρόσληψη του σε πολιτικούς λόγους αλλά και στο ότι, κατά τα λεγόμενά του, ο εν λόγω Τουρκοκύπριος είναι ενάντια στην τουρκική κατοχή.

Το κερασάκι στην τούρτα, ή καλύτερα ο απόλυτος εξευτελισμός του διπλωματικού σώματος, αποτελεί το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών (mfa.gov.cy) στο οποίο εργάζεται ο Τουρκοκύπριος, απόφοιτος πανεπιστημίου του ψευδοκράτους, είναι δημοσιευμένο ένα μακροσκελέστατο κείμενο που καλεί το κοινό να μην καταφεύγει στα παράνομα και μη αναγνωρισμένα πανεπιστήμια που λειτουργούν στα κατεχόμενα.

Ειδικότερα, ο εν λόγω Τουρκοκύπριος, που εργάζεται εδώ και μερικούς μήνες στις Βρυξέλλες, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. (ΜΑΕΕ) αποφοίτησε από το λεγόμενο πανεπιστήμιο «Νear ΕastUniversity» στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου έλαβε το πτυχίο του στα τουριστικά και στη διοίκηση (1/9/1995 30/7/2000).

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το βιογραφικό που κατέθεσε και με βάση το οποίο προσλήφθηκε, φοίτησε για ένα χρόνο (1/9/2001 - 30/9/2002) στο βρετανικό Πανεπιστήμιο Surrey, όπου έλαβε μεταπτυχιακό στη διοίκηση ξενοδοχείων, κάνοντας τον δεκτό με το πτυχίο του «Νear ΕastUniversity».

Το υπουργείο Εξωτερικών, στη βάση της πολιτικής που υιοθέτησε η Κυβέρνηση για εμπλοκή των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή Προεδρία (βλέπε παρακάτω σχετική επιστολή) πρόσλαβε τον εν λόγω Τουρκοκύπριο, με μηνιαίες απολαβές που ξεπερνούν τα €4.000 τον μήνα (μισθό και επιδόματα) παραβλέποντας το γεγονός ότι είναι απόφοιτος πανεπιστημίου του ψευδοκράτους.

Περαιτέρω, δεν λήφθηκε καθόλου υπόψη το γεγονός ότι οι γνώσεις και τα προσόντα του, εξαντλούνται, σύμφωνα πάντα με το βιογραφικό του, στα τουριστικά - ξενοδοχειακά. Τώρα, πώς μπορεί να φανεί χρήσιμος στην Κυπριακή Προεδρία, είναι ένα άλλο ερώτημα που προφανώς θα πρέπει να απαντήσουν αυτοί που τον προσέλαβαν στο υπουργείο Εξωτερικών και ο κ. Στεφάνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο εν λόγω Τουρκοκύπριος με τα προσόντα που διέθετε, προσλήφθηκε και εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου από 1/5/2007 μέχρι 23/9/2011. Ο Τουρκοκύπριος βρέθηκε στις Βρυξέλλες καθώς εκεί εργάζεται και η Ελληνοκύπρια σύζυγος του.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου