Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πτωτικές τάσεις στην Wall Street μετά τα μάκρο

Dow13.000,71-106,77 -0,81%  



  Nasdaq3.048,71-32,48 -1,05%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Προς χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων κατεύθυνονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη βουβή αντίδραση στα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Οι προβολείς παραμένουν στραμμένοι στην ομιλία του Ben Bernanke στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο στο Jackson Hole του Wyoming την Παρασκευή, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τυχόν ενδείξεις πως η Fed προετοιμάζεται να παρέμβει σύντομα για την τόνωση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

O ιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της Pimco, Bill Gross εκτιμά πως η τράπεζα θα δρομολογήσει και νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας ακόμα και αν ο Bernanke δεν δώσει κάποια ένδειξη για πρόσθετα μέτρα στην ομιλία του στο Jackson Hole.

Η Fed θα προχωρήσει "σχετικά σύντομα" σε νέο γύρο νομισματικής χαλάρωσης δήλωσε ο Gross σε συνέντευξη στο Bloomberg Television. "Έχουν διπλή αποστολή", πρόσθεσε ο Gross αναφερόμενος στην εντολή που έχει η κεντρική τράπεζα για σταθερότητα των τιμών και μέγιστη απασχόληση.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 58,90 μονάδες (-0,45%) και βρίσκεται στις 13.048,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 14,00 μονάδων (-0,46%) φτάνοντας τις 3.067,10 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 6,00 μονάδων (-0,43%) και βρίσκεται στις 1.404,40 μονάδες.

Αναλυτικά στα μάκρο, αμετάβλητος ήταν ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας παρέμειναν στις 374 χιλ. την εβδομάδα έως τις 25 Αυγούστου καθώς οι αιτήσεις για την εβδομάδα έως τις 18 Αυγούστου αναθεωρήθηκαν ανοδικά κατά 2 χιλ. από 372 χιλ. που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση κατά 2 χιλ. στις 370 χιλ.

Στο μεταξύ, με τον ισχυρότερο ρυθμό σε διάστημα πέντε μηνών αυξήθηκαν τον Ιούλιο οι προσωπικές δαπάνες, ένδειξη ότι οι καταναλωτές γίνονται λιγότερο επιφυλακτικοί παρά το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν κατά 0,4% από τον προηγούμενο μήνα όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Την ίδια στιγμή το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,3% τον Ιούλιο συμπληρώνοντας οκτώ διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.

Και τα δύο μεγέθη επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Sears σημειώνει πτώση άνω του 5%, στον απόηχο της ανακοίνωση της S&P Dow Jones Indices πως η αλυσίδα καταστημάτων θα σταματήσει να διαπραγματεύεται στον S&P 500 μετά τη λήξη των συναλλαγών της 4ης Σεπτεμβρίου και θα αντικατασταθεί από την LyondellBase.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου