Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πτωτικές τάσεις στην Wall Street εν αναμονή των πρακτικών της Fed

 Dow16.448,26-21,73 -0,13%  



  Nasdaq4.131,91-11,16 -0,27%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Πτωτικά πρόσημα κυριαρχούν στο ταμπλό της Wall Street, με τους επενδυτές να αγνοούν τα ενθαρρυντικά στοιχεία της ADP για την απασχόληση στις ΗΠΑ και να στρέφουν την προσοχή τους στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed, που αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα στοιχεία για το πως θα εξελιχθεί τους προσεχείς μήνες το λεγόμενο "tapering" -δηλαδή η επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων που υλοποιεί σε μηνιαία βάση η Κεντρική Τράπεζα με στόχο την τόνωση της ρευστότητας στην οικονομία.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 32,10 μονάδες (-0,19%) και βρίσκεται στις 16.498,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 3,00 μονάδων (0,07%) φτάνοντας τις 4.156,10 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 1,10 μονάδων (-0,06%) και βρίσκεται στις 1.836,70 μονάδες.

Αναλυτικά στα μάκρο της ημέρας, αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισαν οι καταστάσεις μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 238.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Automatic Data Processing (ADP). Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 2012. 

Τα στοιχεία της ADP ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 200.000 σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Οι περισσότεροι «προβολείς» ωστόσο αναμένεται να πέσουν στα πρακτικά της Fed που θα δημοσιοποιηθούν στις 21:00, ώρα Ελλάδος. Ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Ava Trade σχολίασε νωρίτερα πως οι traders τηρούν στάση αναμονής για τα πρακτικά, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον μεγαλύτερο καταλύτη για την κίνηση της αγοράς αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Ben Bernanke και οι συνάδελφοί του ανακοίνωσαν μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων στην τελευταία συνεδρίαση, κατεβάζοντάς το στα 75 δισ. δολάρια το μήνα, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο. Παράλληλα η Fed παρουσίασε ένα πιο αυστηρό guidance λέγοντας πως δεν θα αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια «για αρκετό καιρό μετά» την υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας κάτω από το επίπεδο-ορόσημο του 6,5%. Τα πρακτικά αναμένεται να δείξουν πόση στήριξη βρήκε ο Bernanke εντός της Fed στο ζήτημα του "tapering".

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Forest Laboratories Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της φαρμακευτικής εταιρείας Aptalis Holdings Inc. έναντι 2,9 δισ. δολ. σε μετρητά.

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Co, Alan Mulally ξεκαθάρισε την Τρίτη ότι δεν πρόκειται να αφήσει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία για να μεταπηδήσει στην Microsoft Corp, η οποία φέρεται να εξέταζε το όνομα του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο ο CEO της Microsoft, Steve Ballmer ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί εντός 12 μηνών, αποχωρώντας αρκετά χρόνια νωρίτερα από το προγραμματισμένο.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου