Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Νέες εικόνες του Juno από τον Δία! (Φωτό)

Ο Δίας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί, με φωτογραφίες που θα σας κάνουν να νιώσετε μικροσκοπικοί! Οι πρώτες εικόνες των δαχτυλιδιών -σαν του Κρόνου- του «γίγαντα» του Ηλιακού μας συστήματος, από «μέσα»! 

Ξέραμε, όταν ξεκίνησε για το διάρκειας πέντε ετών(!) ταξίδι του και όταν, τον περασμένο Ιούλιο, έφτασε στον προορισμό του, ότι το διαστημόπλοιο Juno θα μας έκανε να χάσουμε το μυαλό μας…

Για αυτό και πήγε, άλλωστε, καμιά… 400αριά εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, στον μυστηριώδη «γίγαντα» του Ηλιακού μας συστήματος, πλανήτη Δία.

Αλλά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τέτοιο πράγμα…

Γιατί, οι φωτογραφίες που στέλνει το Juno είναι, πραγματικά, συγκλονιστικές. Μάλιστα, για πρώτη φορά έχουμε στα χέρια μας εικόνες από τα δαχτυλίδια του Δία, από «μέσα»! Πράγματι, όπως ο Κρόνος ΚΑΙ ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος έχει δαχτυλίδια -τα οποία ανακαλύφθηκαν το 1979 από το περαστικό διαστημόπλοιο Voyager 1.

Το διαστημικό σκάφος Galileo, άλλωστε, το οποίο βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον Δία, από το 1995 μέχρι το 2003, επιβεβαίωσε ότι αυτά τα δαχτυλίδια δημιουργήθηκαν από μετεωρίτη, που προσέκρουσε σε μικρά κοντινά φεγγάρια.

Και η εικόνα αυτών των δαχτυλιδιών είναι έτσι:

inner
 

Τα δαχτυλίδια του Δία με φόντο τον αστερισμό του Ωρίωνα.
inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

ΠΗΓΗ: sportfm,gr
 

ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου