Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Επεισόδιο στη νεκρή ζώνη: Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα με «θέα» δημοσιογράφο και την 8χρονη κόρη του

- Το περιστατικό καταγγέλθηκε ότι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου όταν ο δημοσιογράφος μετέβαινε στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου
- Κάνοντας αναστροφή για βρει το κάλυμμα της ρόδας, άκουσε Τούρκους στρατιώτες από το γειτονικό φυλάκιο να οπλίζουν και κατόπιν τον πυροβολισμό
- Για το επεισόδιο ενημέρωσε η κυπριακή Αστυνομία την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την Αστυνομία Βάσεων Δεκέλειας
Στην καταγγελία ότι υπέστη φραστική επίθεση από Τούρκους στρατιώτες και ότι άκουσε έναν πυροβολισμό κατά τη διάρκεια επεισοδίου που είχε κοντά σε τουρκοκυπριακό φυλάκιο, προχώρησε δημοσιογράφος, ο οποίος μετέβαινε το βράδυ του Σαββάτου μαζί με την 8χρονη κόρη του στη Δερύνεια για την αντικατοχική εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Αμμοχώστου.

Ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με την κατάθεσή του, αντιλήφθηκε ενώ οδηγούσε ότι έπεσε το κάλυμμα της μιας ρόδας του αυτοκινήτου του. Στάθμευσε κοντά στο παλιό σφαγείο της Άχνας και αποβιβάστηκε για να το βρει.

Καθώς το σκοτάδι δεν τον βοηθούσε στο να το εντοπίσει, έβαλε πάλι μπροστά το αυτοκίνητό του και να κατευθύνεται στο αντίθετο ρεύμα σε μια προσπάθεια να βρει το κάλυμμα στον δρόμο με τη βοήθεια των προβολέων του οχήματός. Τότε -όπως κατέθεσε- άκουσε εχθρικές φωνές από το γειτονικό τ/κ φυλάκιο, καθώς και τους Τούρκους στρατιώτες να οπλίζουν. Στη συνέχεια κατήγγειλε ότι έπεσε πυροβολισμός, προφανώς στον αέρα, από τις δυνάμεις του ψευδοκράτους.

Η Αστυνομία ενημέρωσε για το επεισόδιο την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την Αστυνομία των Βάσεων της Δεκέλειας, καθώς ο δρόμος όπου συνέβη το πιο πάνω περιστατικό υπάγεται στη δικαιοδοσία τους.

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου