Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Με νέα χαμηλά "φλερτάρει" το ΧΑ - Πτώση 8,2% στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Η διολίσθηση μετοχών και δεικτών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας προς νέα χαμηλά συνεχίζεται και την Τετάρτη, σε περιβάλλον «ρηχών» συναλλαγών, καθώς οι ανησυχίες για τον κλάδο των τραπεζών και για την εκταμίευση της έκτης δόσης διατηρούνται αμείωτες.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών, σε ποσοστό έως 2,40% και έως τις 717,97 μονάδες, ενώ εντονότερες πιέσεις έως 7,91% δέχεται ο δείκτης των τραπεζών που υποχωρεί έως τις 282,31 μονάδες.

Με απώλειες που νωρίτερα έφτασαν το 3,28%, ο FTSE20 σημειώνει σήμερα νέα χαμηλά στις 276,59 μονάδες, ενώ στη σύνθεσή του θετικό πρόσημο εμφανίζουν μόνο οι μετοχές των Ελλάκτωρ, Jumbo και Βιοχάλκο.

«Η επιστροφή της μεταβλητότητας στην εγχώρια αγορά και η επανεμφάνιση ισχυρών πιέσεων -σε επίπεδο κυρίως διακυμάνσεων και όχι τόσο σε όγκους μετοχών- στον τραπεζικό κλάδο θα επαναφέρει την μεταβλητότητα και το επενδυτικό στρες στο προσκήνιο» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.


«Βραχυπρόθεσμες θέσεις και τοποθετήσεις που είχαν ως ορίζοντα την εκλογή της νέας κυβέρνησης ενδεχομένως σήμερα να περιορίσουν ή και να κλείσουν την έκθεση τους στην αγορά, επιτείνοντας την προσφορά κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών» προσθέτει η χρηματιστηριακή, σχολιάζοντας ότι «το πολιτικο-οικονομικό κλίμα σε Ελλάδα και Ευρώπη παραμένει, για διαφορετικούς λόγους, φορτισμένο αρνητικά επισκιάζοντας τα θετικά μακροοικονομικά νέα που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ και τα οποία έχουν μειώσει το βαθμό συσχέτισης των χρηματιστήριων των δύο ηπείρων».

«Εκτιμούμε ότι και σήμερα η κίνηση της αγοράς θα παραμείνει σε αρνητικό πρόσημο παρά τους χαμηλούς τζίρους και την μέτρια σχετικά επιμέρους ένταση της προσφοράς σε δεικτοβαρείς τίτλους» σημειώνει η Beta, προσθέτοντας ότι «επίπεδο αναφοράς πλέον αποτελεί η περιοχή στήριξης των 701 μονάδων, καθώς από χθες έχουν αναιρεθεί όλα τα τεχνικά σήματα αγορών από τους βραχυπρόθεσμους δείκτες».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 718,01 μονάδες με απώλειες 2,33%, με όγκο 18,1 εκατ. τεμαχίων και τζίρο 17,8 εκατ. ευρώ. Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 7,84% στις 282,35 μονάδες.

Συνολικά 69 μετοχές διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή με απώλειες, έναντι 36 που κινούνται ανοδικά και 13 που διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου