Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Φέλντσταϊν: Σε ένα χρόνο η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Φέλντσταϊν προέβλεψε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μέσα σε έναν χρόνο.
"Με εξαίρεση την έξοδο της Ελλάδας, δεν πιστεύω ότι θα καταρρεύσει η ευρωζώνη σύντομα. Η ελληνική υπόθεση είναι αδύνατη", πρόσθεσε.
Ο 72χρονος καθηγητής έχει χαρακτηριστεί ως ευρωσκεπτικιστής και έχει έρθει συχνά σε αντιπαράθεση με τον τέως πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Μπαρόζο: "Ίσως χρειαστούν περισσότερα μέτρα"
Μεγαλύτερη δέσμευση από όλες τις χώρες και πιθανόν συμπληρωματικά μέτρα θα πρέπει να υπάρξουν προκειμένου να επιλυθεί η συστημική κρίση που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ, Μανουέλ Μπαρόζο.

"Πραγματικά τώρα αντιμετωπίζουμε μια αληθινή συστημική κρίση, η οποία απαιτεί ισχυρότερη δέσμευση από όλους και μπορεί να απαιτήσει συμπληρωματικά και σημαντικά μέτρα", τόνισε ο κ. Μπαρόζο μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο κ. Μπαρόζο επισήμανε πως απαιτείται βαθύτερη οικονομική ενσωμάτωση ανάμεσα στις 17 χώρες της ευρωζώνης, χωρίς όμως να βρεθούν σε μειονεκτική θέση τα άλλα δέκα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν διευκρίνισε πως τα νέα μέτρα δημοσιονομικής επιτήρησης των χωρών της ευρωζώνης και των οικονομικών τους στόχων θα ισχύσουν από τον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου