Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Economist: Πολύ υψηλός κίνδυνος κοινωνικών ταραχών στην Ελλάδα το 2014

Προβοκατόρικο δημοσίευμα από τον Economist παρουσιάζει την Ελλάδα ως χώρα υποψήφια για κοινωνική αναταραχή και την τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο κινδύνου με χώρες όπως η ... Αίγυπτος, το ... Μπαχρέιν, η .... Λιβύη, η .... Συρία και η ... Νιγηρία!
Ελλάδα και Βοσνία είναι οι μοναδικές Ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα στα 19 κράτη που συγκαταλέγονται στην κατηγορία «πολύ υψηλού κινδύνου».
Στην κατηγορία «πολύ υψηλού κινδύνου» για το ενδεχόμενο κοινωνικών ταραχών κατατάσσεται η Ελλάδα για το 2014, σύμφωνα με μετρήσεις του περιοδικού Economist.
Η Ελλάδα και η Βοσνία είναι οι μοναδικές Ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα στα 19 κράτη που συγκαταλέγονται στην κατηγορία «πολύ υψηλού κινδύνου», μία ομάδα που «κατοικείται» από χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.
Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται, μεταξύ άλλων, η Συρία, η Αίγυπτος, η Ζιμπάμπουε το Μπαχρέιν, το Σουδάν και η Νιγηρία.



Οι μετρήσεις βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε θεσμικές και πολιτικές αδυναμίες που χαρακτηρίζουν 150 κράτη ανά τον κόσμο.
Το 43% των χωρών που ερευνήθηκαν κατατάσσονται στις ομάδες υψηλού ή πολύ υψηλού κινδύνου κοινωνικής αναταραχής το 2014.
Οι κατατάξεις βασίζονται σε έρευνα του Economist Intelligence Unit, εταιρείας που αποτελεί μέρος του ομίλου Economist.

 
Ο Economist είναι το μακρύ χέρι των τραπεζών, και των δανειστών.Το δημοσίευμα αυτό γράφτηκε με σκοπό να προκαλέσει φόβο στην κοινωνία ότι θα καταλήξει η Ελλάδα σαν την Συρία, εάν ο κόσμος ξεσηκωθεί και αντιδράσει στα επόμενα νέα μέτρα.
Με το φόβο ενός χάους προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο "φρόνιμο" και χωρίς αντίδραση.Στηρίζουν την κυβέρνηση Α.Σαμαρα΄καλλιεργώντας φοβίες ότι εάν καταρρεύσει η χώρα θα καταλήξει σαν τη Συρία ή την Αίγυπτο.
Θυμίζουμε ότι κάπως έτσι είχαν υφαρπάσει την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, με καταστροφολογία και τρομοκρατία...
Το κόλπο, όμως, πάλιωσε...


ΠΗΓΗ thecuriosityofcat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου