Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Οι ΗΠΑ αποφεύγουν τη χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/kosmos/news/oi_hpa_apofeugoyn_th_xreokopia.1312665.html
Ελπίδες για αίσιο τέλος στο θρίλερ της πιθανής στάσης πληρωμών των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ABC News, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έφτασαν σε προκαταρκτική συμφωνία. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Λίγες ώρες πριν οι ΗΠΑ κηρύξουν στάση πληρωμών, φαίνεται ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι είναι πλέον κοντά σε συμφωνία.
Σύμφωνα με το ABC News υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία που θα αυξάνει το όριο του χρέους των ΗΠΑ και θα περιορίζει το ομοσπονδιακό έλλειμμα.
Το κανάλι επικαλούμενο πηγές του Κογκρέσου, αναφέρει ότι βάσει της συμφωνίας, αυξάνεται το όριο του χρέους μέχρι τις εκλογές του 2012, κατά 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.



Επίσης προβλέπεται ο περιορισμός των δαπανών κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ενώ θα συσταθεί νέα ειδική επιτροπή που θα αναλάβει να κάνει προτάσεις για τον περαιτέρω περιορισμό του ελλείμματος.
Σύμφωνα πάντα με το ABC τα μέλη του Κογκρέσου αναμένεται να ενημερωθούν για το πλαίσιο της συμφωνίας αργότερα την Κυριακή.
Ενδεικτικές της αισιοδοξίας και του θετικού κλίματος είναι οι δηλώσεις του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, ο οποίος τόνισε ότι "έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε συμφωνία".
Πάντως γερουσιαστές των Δημοκρατικών σημειώνουν ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις με τον Λευκό Οίκο συνεχίζονται.
Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ,  αναβλήθηκε η κατάθεση του νομοσχεδίου μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδος, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για να επιτευχθεί συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου