Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τουρκία: Κρίσιμη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=298080

    Αύριο συνεδριάζει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας που αποφασίζει για τις κρίσεις στον στρατό, μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν την Παρασκευή, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και οι αρχηγοί του στρατού, της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού.
Το Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει και επισήμως την τοποθέτηση του στρατηγού Οζέλ στη θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων. Κατά τη συνεδρίαση θα τεθούν επί τάπητος οι κρίσεις που αφορούν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ο πρώτος στην ιεραρχία στρατηγός Σαλντιράι Μπερκ είναι κατηγορούμενος σε μία υπόθεση, ενώ ο αμέσως επόμενος είναι ο Ασλάν Γκιουνέρ, που δεν έχει τη στήριξης της πολιτική ηγεσίας. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα υπάρξουν παραιτήσεις σε περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η ιεραρχία.
Εν τω μεταξύ, ο απερχόμενος αρχηγός του πολεμικού ναυτικού ναύαρχος Εσρέφ Ουγούρ Γιγίτ, που παραιτήθηκε την Παρασκευή, ανέφερε σε μήνυμά του προς το σώμα: "Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στοχοποιείται συνεχώς και φθείρεται το πολεμικό ναυτικό που εκτελεί κρίσιμα καθήκοντα στο πλαίσιο της υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων ειδικά στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, εξαιτίας της συμβολής του στα στρατηγικά συμφέροντα του κράτους μας".



Ο ίδιος επισημαίνει ότι συνολικά 76 άτομα από το προσωπικό του πολεμικού ναυτικού είναι προφυλακισμένοι, ενώ εκατοντάδες είναι κατηγορούμενοι σε διάφορες δίκες, πράγμα που επηρεάζει αρνητικά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου