Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αντιπαραθέσεις στο πολιτικό σκηνικό την ίδια ώρα που ο Χριστόφιας καλεί σε ενότητα

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/406174


Νέες αντιπαραθέσεις σήμερα στο πολιτικό σκηνικό, την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος Χριστόφιας κάνει έκκληση για ενότητα. Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, απάντησε στις χθεσινές επικρίσεις  του ΓΓ του ΑΚΕΛ, περί "ξεπεσμού", λέγοντας ότι «είναι ο λαός που βρίσκεται σε πτώση και που οδηγείται στο βάραθρο, ενώ το ΕΥΡΩΚΟ κάνει λόγο για «ακυβερνησία» στον τόπο μας.

Κάλεσμα για ενότητα απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μετά το πέρας του μνημόσυνου και τρισάγιου στον τάφο του Εθνάρχη μακαρίου στο Θρονί.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι «Ακολουθούμε πιστά τις υποθήκες του Εθνάρχη Μακαρίου. Κυριότερο δίδαγμα και κυριότερη υποθήκη τούτες τις δύσκολες στιγμές να υπάρξει ενότητα.
Ανυποχώρητος από αυτό το στόχο θα παραμείνει ο πρόεδρος όπως διαβεβαιώνει, μέχρι την επίτευξη του, ο οποίος τονίζει ότι «Ζητείται ενότητα. Ακολουθούμε αυτή τη γραμμή και θα την ακολουθούμε μέχρι το τέλος»
Επιτακτική χαρακτήρισε την ενότητα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, στον επιμνημόσυνο λόγο του, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «Στην κρίσιμη καμπή που διέρχεται το Κυπριακό, η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία».



Την ίδια ώρα από την Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, απάντησε στις χθεσινές επικρίσεις  του ΓΓ του ΑΚΕΛ, περί ξεπεσμού, λέγοντας ότι «Είναι ο λαός που βρίσκεται σε πτώση και που οδηγείται στο βάραθρο. Δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται ξεπεσμός η επισήμανση αυτής της βοώσας και κραυγάζουσας αλήθειας, όπως και  αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει ο κυπριακός λαός».
Ο κύριος Ομήρου έκανε λόγο για πρωτοφανή κρίση που βιώνει ο τόπος, στην οποία κάποιοι οδήγησαν διά των πράξεων τους, αναφέροντας ότι «Δεν θα περάσει η λογική της καταρράκωσης του ηθικού του λαού μας όσο κι αν εκείνοι που έχουν τις ευθύνες δεν θέλουν να τις αναλάβουν».
Για «ακυβερνησία» στον τόπο μας κάνει εκ νέου λόγο το ΕΥΡΩΚΟ. Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «τα προβλήματα από μέρα σε μέρα διογκώνονται με τους Χριστόφια και Καρογιάν να μη βιάζονται, θέτοντας ως προτεραιότητα τον εκ νέου διαμοιρασμό της εξουσίας». Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα σε διάλογο, ώστε να προωθηθούν συγκλίσεις που να σώσουν την οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου