Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αγωνία από Βρετανία και Τόκιο για τις συζητήσεις στις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1251549
Με ιδιαίτερη αγωνία και ενδιαφέρον παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τις διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για την κρίση χρέους. Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί παγκοσμίως για τα τεκταινόμενα στις ΗΠΑ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, είναι και οι δηλώσεις Βρετανών και Ιαπώνων αξιωματούχων για τις συνέπειες της μη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters, οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο, λόγω και του ρόλου του δολαρίου ως κυρίαρχου νομίσματος, ανησυχούν ότι θα υπάρξει τεράστια αστάθεια όταν ανοίξουν οι ασιατικές αγορές τη Δευτέρα, εάν δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια συμφωνία μέχρι τότε.

Ο Danny Alexander, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας, σχολίασε ότι «εάν κάτι πάει λάθος και έχουμε μια στάση πληρωμών –δεν το περιμένουμε αυτό, θεωρούμε ότι θα βρεθεί μια λύση-, θα υπάρξουν συνέπειες για κάθε οικογένεια και κάθε επιχείρηση σε αυτή τη χώρα και σε όλο τον κόσμο».


Στο Τόκυο, πηγές που γνωρίζουν τις διεθνείς και οικονομικές θέσεις της Ιαπωνίας, δηλώνουν ότι οι αρχές της χώρας είναι ιδιαίτερα ανήσυχες πως οι αγορές εμφανίζονται πολύ αισιόδοξες για τις προοπτικές να βρεθεί μια λύση ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Και θεωρούν πως εάν η κρίση συνεχιστεί χωρίς μια ξεκάθαρη και μακροπρόθεσμη λύση, οι αγορές μπορεί να υποστούν μία κρίση αντίστοιχη με αυτή που ακολούθησε της κατάρρευσης της Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου