Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

HIMARS: «Οι ΗΠΑ εγκρίνουν στόχους για την Ουκρανία, εμπλέκονται στον πόλεμο» λέει η Ρωσία

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα, μέσω ανάρτησης στο Telegram, ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, κατηγορώντας τους Αμερικανούς ότι εγκρίνουν στόχους για τα πυραυλικά συστήματα HIMARS που χρησιμοποιούνται πλέον στις επιχειρήσεις εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Σημειώνεται πως το αμερικανικό Πεντάγωνο έκανε γνωστό νωρίτερα σήμερα ότι θα παράσχει στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους περίπου 550 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πυρομαχικά για τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS.

«Προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις τους στο πεδίο των μαχών», οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται με τους συμμάχους και τους εταίρους τους για να παράσχουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις αμυντικές τους ανάγκες, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κέρμπι, με το νέο πακέτο η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία θα ξεπεράσει συνολικά τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου