Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Στην Ταϊβάν η Νάνσι Πελόζι παρά τις κινεζικές απειλές για σοβαρές συνέπειες

 

Στην Ταϊβάν έφτασε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, αψηφώντας τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Κίνας πως η επίσκεψη θα αποσταθεροποιήσει τις σχέσεις Πεκίνου – Ουάσιγκτον.

Η Νάνσι Πελόζι έφτασε στην Ταϊπέι από την Μαλαισία, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Ασία, κι ενώ ο κινεζικός στρατός επιδίδεται σε επίδειξη ισχύος από το πρωί με μαχητικά αεροσκάφη του να πετούν στα όρια του εναέριου χώρου της Ταϊβάν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, κινεζικά μαχητικά διέσχισαν τα στενά της Ταϊβάν, λίγο πριν την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε την Νάνσι Πελόζι στο αεροδρόμιο της Ταϊπέι.

Είχε προηγηθεί η σκληρή ανακοίνωση του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών πως η Ουάσιγκτον ως υπεύθυνη θα υποστεί τις συνέπειες για την υπονόμευση της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κίνας.

Ο Λευκός Οίκος, πάντως, διαμήνυσε πως δεν δέχεται εκφοβισμούς και πως σέβεται απόλυτα τόσο την ανεξαρτησία του αμερικανικού Κογκρέσου όσο και την πολιτική της μίας Κίνας – δύο συστήματα.

ΠΗΓΗ https://www.ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου