Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Η Κίνα σταμάτησε να επενδύει στη Ρωσία μέσω του έργου One Belt, One Road

 

Αύγουστος 2, 2022. Ελλάδα.

Στους 6 μήνες του 2022, η Ρωσία δεν έλαβε χρηματοδότηση και επενδύσεις από την Κίνα μέσω της πρωτοβουλίας One Belt, One Road. 

Αυτό αναφέρεται στην έκθεση του αναλυτικού κέντρου Green Finance & Development Center (GFDC) στο Πανεπιστήμιο Fudan (Σαγκάη).

Οι κινεζικές επενδύσεις έχουν εισρεύσει κυρίως στη Σαουδική Αραβία. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η Κίνα δεν συμμετείχε στις οικονομίες ορισμένων χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας, της Σρι Λάνκα και της Αιγύπτου. 

Επενδύσεις και χρηματοδότηση μέσω των έργων της πρωτοβουλίας One Belt, One Road δεν έγιναν στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τους Epoch Times , οι ειδικοί αποδίδουν την έλλειψη νέων επενδύσεων στη Ρωσία στην απροθυμία της Κίνας να υποκύψει στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση κατά της Μόσχας.

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής του κέντρου , Κρίστοφ Βανγκ, σημείωσε ότι αυτό μπορεί να είναι μόνο ένα προσωρινό μέτρο, επειδή η Κίνα και η Ρωσία συνδέονται με «ισχυρή αλληλεπίδραση».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση και οι επενδύσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας One Belt, One Road το πρώτο εξάμηνο του 2022 παρέμειναν γενικά χαμηλά στα 28,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Eurasia Daily

--

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου