Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ έγραψε για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά το… μετάνιωσε λόγω Τουρκίας

 

O Αμπντούλα Σαχίντ (πρώτος από δεξιά) στο Τσιτσερνακαμπέρτ. Η φωτογραφία διαγράφηκε μαζί με την ανάρτηση (πηγή: azatutyun.am)

Το tweet καταδικάστηκε έντονα, και έτσι ο Αμπντούλα Σαχίντ έσπευσε να το αφαιρέσει

Ένα tweet που καταδικάστηκε έντονα από την Τουρκία, καθώς γινόταν αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων, διέγραψε ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και υπουργός Εξωτερικών των Μαλδίβων Αμπντούλα Σαχίντ, προκαλώντας επικριτικά σχόλια.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επίσημου ταξιδιού στο Ερεβάν ο Αμπντούλα Σαχίντ επισκέφθηκε το Μνημείο Τσιτσερνακαμπέρτ με την αιώνια φλόγα. Αφού κατέθεσε στεφάνι, ξεναγήθηκε στο μουσείο.

Τo tweet που διαγράφηκε συνοδευόταν από μία φωτογραφία στο Τσιτσερνακαμπέρτ. «Κατέθεσα στεφάνι στο Μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων» έγραψε, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον διευθυντή του μουσείου για την ξενάγηση.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο ισχυρίστηκε ότι το ταξίδι στην Αρμενία «έγινε με σκοπό την αποκάλυψη μονόπλευρων αρμενικών αξιώσεων» για τα γεγονότα του 1915, όπως αποκαλείται παγίως από την Άγκυρα η Γενοκτονία των Αρμενίων.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (που δεν έχει δώσει εξήγηση για την αφαίρεση του tweet) κατηγορήθηκε εμμέσως ότι δεν ενεργεί με δίκαιο και αμερόληπτο τρόπο. «Να είναι πιο προσεκτικός και υπεύθυνος σε αυτό το θέμα» ήταν η… παραίνεση της τουρκικής διπλωματίας.

ΠΗΓΗ https://www.pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου