Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τουρκία πρός Πρέσβη των ΗΠΑ " Να μην υπερβαίνεις τα όρια"...ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ!


Το τουρκικό κόμμα δικαιοσύνης και ανάπτυξης απάντησε τις κριτικές που άσκησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Φράνσις Ρικιαρντόνε όσον αφορά το δικαστικό σύστημα στην Τουρκία αναφέρει το Trt Haber .
Ο αντιπρόεδρος του τουρκικού Κόμματος AKP, Hüseyin Çelik αναφέρθηκε στο θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή που συμμετείχε δηλώνοντας ότι «ο Ρικιαρντόνε δεν πρέπει να υπερβαίνει τα όρια του».
Ο Τούρκος αξιωματούχος αφού υπενθύμισε ότι ο Ρικιαρντόνε είχε προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις και όταν είχε αναλάβει για πρώτη φορά τα καθήκοντα του στην Τουρκία και ο Πρωθυπουργός Erdoğan τον είχε χαρακτηρίσει «άπειρο πρεσβευτή» δήλωσε «από ότι φαίνεται στο διάστημα που πέρασε ο κύριος Ρικιαρντόνε δεν έμαθε να μην υπερβαίνει τα όρια του».

«Εσείς είστε διπλωμάτης. Πως μπορείτε να κάνετε σχόλια σχετικά με μια υπόθεση της οποίας δεν έχετε την πλήρη επίγνωση του περιεχομένου και δεν γνωρίζεται όλες τις λεπτομέρειες της; Πως μπορείτε κρίνεται τις εσωτερικές υποθέσεις και το δικαστικό σύστημα μιας χώρας; Ποιος σας δίνει αυτό δικαίωμα αυτό; Εξάλλου αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας» δήλωσε ο Çelik.
Ο αντιπρόεδρος του κυβερνόντος κόμματος συνέχισε τα λόγια του ως εξής: «ο κύριος Ρικιαρντόνε δηλώνει ότι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται στα δικαστήρια μας. Κύριε Ρικιαρντόνε τα δικά σας δικαστήρια δεν είναι εφετεία των δικών μας δικαστηρίων, δεν είναι ανώτερα δικαστήρια. Επομένως το να κατανοούν ή όχι αυτές τις αποφάσεις τα δικαστήρια σας είναι δικό τους πρόβλημα».
«Εσείς εξηγήστε στον κόσμο το Γκουαντάναμο» είπε ο Çelik και κάλεσε τον Ρικιαρντόνε να παραμείνει μέσα στα σύνορα και τα όρια του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου