Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η Γαλλία συλλέγει υπογραφές για την «διάσωση» των αρχαίων ελληνικών


Μια προσπάθεια που πρέπει να στηρίξουμε όλοι!

Ως ιστοσελίδα, έχουμε επισημάνει πολλές φορές και μέσω αμέτρητων άρθρων τη σημασία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, η οποία δυστυχώς διδάσκεται στα σχολεία ως κάτι το απολιθωμένο και το αποκομμένο από τη νέα ελληνική.

Την ίδια στιγμή που πολλοί από εμάς «σνομπάρουμε» τα αρχαία ελληνικά, αγνοώντας την τεράστια σημασία τους πρώτα από όλα για τον ανθρώπινο νου (θυμηθείτε την ανάλογη έρευνα), πλειάδα επιστημόνων σε όλον τον κόσμο δίνει μεγάλο αγώνα για την προστασία τους και την «διάσωσή» τους!Ειδικότερα, ομάδες επιστημόνων στην Γαλλία δημιούργησαν σελίδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας επιδιώκουν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες, προκειμένου να εμποδίσουν την ενδεχόμενη κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών αλλά και των λατινικών στα σχολεία.

Η υπόθεση αφορά κυρίως εμάς, καθώς πρόκειται για τη γλώσσας, τον πολιτισμό και την ιστορία μας, στοιχεία τα οποία πάντα μοίραζαν απλόχερα οι Έλληνες. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε σε αυτην την πολύτιμη προσπάθεια βάζωντας κι εμείς μία υπογραφή στο ακόλουθο λινκ:

https://secure.avaaz.org/fr/petition/Madame_la_Ministre_Latin_et_grec_ancien_pour_tous_les_eleves_dans_tous_les_etablissements/?mDZAljb

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι γράψετε το email και το όνομά σας, να επίλεξετε την Χώρα σας και να γράψετε τον λόγο για τον οποίο υπογράφετε! Αξίζει τον κόπο!

ΠΥΓΜΗ.gr

ΠΗΓΗ thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου