Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ύβρεις του Προέδρου της Εσθονίας: "Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία και Κύπρος γίνονται οι χρήσιμοι ηλίθιοι του Πούτιν"

Τη θεωρία του «χρήσιμου ηλίθιου» που χρησιμοποιεί η βρετανική εφημερίδα Guardian, ασπάζεται ο Πρόεδρος της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Times, χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη έκφραση για να εναντιωθεί στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες να μετριάσουν ή να υπονομεύσουν τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία.
Ο Ίλβες τονίζει: «Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Κύπρος με το ζητούν την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας γίνονται οι ''χρήσιμοι ηλίθιοι''΄του Πούτιν μέσα στην ΕΕ. Με αυτό που κάνουν παραβιάζουν την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Εσθονίας θεωρεί πως η άρση των κυρώσεων δεν θα πρέπει να σχετίζονται με την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, αλλά με μια ριζική και εκ βάθρον αλλαγή της πολιτικής του Πούτιν. «Μπορεί να σταματήσει να πυροβολεί ανθρώπους, αλλά θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην περιοχή». Δεν διστάζει, δε, να κάνει λόγο ακόμη και για ανάγκη επέμβαση από την πλευρά του ΝΑΤΟ, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως η Ρωσία έχει βάλει στο μάτι τις χώρες της Βαλτικής. Για την επιχειρηματολογία του θυμίζει τι ορίζει το άρθρο 5 του συμφώνου του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το οποίο αν ένα μέλος του ΝΑΤΟ δεχθεί επίθεση, η Συμμαχία θα πρέπει να αντιμετωπίζει συνολικά το ζήτημα. Για να εξηγήσει στη συνέχεια: «Αυτό δεν σημαίνει πως έχω καμία επιθυμία να βομβαρδίσουμε τη Ρωσία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου