Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το "τέλος της βίας" ανακοίνωσε η ΕΤΑ

Aπό το news247.gr/

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα τρεις μασκοφόροι, ανακοίνωσαν ότι η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ βάζει τέλος στον ένοπλο αγώνα της. "Νίκη της δημοκρατίας" χαρακτήρισε την απόφαση ο θαπατέρο (Vid)


Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, μετά από δεκαετίες αιματηρής δράσης, ανακοίνωσε το τέλος του ένοπλου αγώνα.
Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, μέλη της οργάνωσης κάλεσαν την ισπανική και την γαλλική κυβέρνηση να ανταποκριθεί, μέσω του διαλόγου.
Στο βίντεο τρεις μασκοφόροι άνδρες, δήλωσαν ότι "η ΕΤΑ αποφάσισε τον οριστικό τερματισμό της ένοπλης δραστηριότητάς της".
Αν πράγματι η ΕΤΑ τηρήσει την οριστική κατάπαυση του πυρός θα κλείσει ένα βίαιο κεφάλαιο στην ιστορία της Ισπανίας, που μετρά 40 χρόνια επιθέσεων και περισσότερους από 800 νεκρούς.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο χαρακτήρισε αυτή την απόφαση, ως "νίκη της δημοκρατίας, του νόμου και της λογικής".

"Μετά από 40 χρόνια βομβιστικών επιθέσεων και δολοφονιών, η Ισπανία νιώθει δικαίως ικανοποίηση για τη νίκη απέναντι στην τρομοκρατία" πρόσθεσε.
Αυτό που μένει να διευκρινιστεί, είναι αν η οργάνωση θα καταθέσει τα όπλα, κάτι που η ισπανική κυβέρνηση έχει θέσει ως προϋπόθεση διαλόγου. Τα μέλη της ΕΤΑ στο μήνυμά τους δεν έκαναν αναφορά στο "φλέγον" αυτό ζήτημα.
Η ΕΤΑ, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε δεχθεί απανωτά πλήγματα, με συλλήψεις ηγετικών στελεχών, είχε κηρύξει μόνιμη ανακωχή από την περασμένο Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου