Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

"Βλέπει" ξανά χαμηλά έτους το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Εύθραυστη αποδεικνύεται η ανοδική απόπειρα για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μετά από διήμερες απώλειες 4,53%.

Στο ταμπλό διαμορφώνεται εικόνα επιφυλακτικότητας, με μικρές και επιλεκτικές κινήσεις, καθώς το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στο πολιτικό «στοίχημα» της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Το κλίμα διαμορφώνουν και μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο για την Ελλάδα, με το πρακτορείο Reuters να κάνει λόγο για «αστάθεια» και «προσωρινή ευφορία», ενώ έκθεση του Economist Intelligence Unit προβλέπει διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα το 2014.


Η πλήρης απουσία θετικών δημοσιονομικών ή εταιρικών ειδήσεων τις τελευταίες ημέρες και οι καθυστερήσεις στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων δημιουργούν πιέσεις, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.

Η χρηματιστηριακή αναμένει ανοδική αντίδραση τεχνικής φύσης στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς τα περισσότερα blue-chips διαπραγματεύονται σε βραχυπρόθεσμα υπερπωλημένες ζώνες, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο και στον τραπεζικό κλάδο, με φόντο τις ανακοινώσεις που αναμένονται αύριο για το Τ.Τ.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 809,39 μονάδες με απώλειες 1,24%. Νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται 1,43% έως τις 831,28 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που επίσης εξανεμίζει τα κέρδη του (έως 1,49%) οι απώλειες διαμορφώνονται σε 2,29% στις 115,65 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 19,9 εκατ. τεμαχίων, αξίας 21 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 78 μετοχές κινούνται πτωτικά, 31 ενισχύονται και 14 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.


GD 815.080-0.54%
ΟΓΚΟΣ: € 19,543,715.870



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου