Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Διπλωματικό επεισόδιο στη Σύνοδο της G20! Φεύγει άρον άρον από την Αυστραλία ο Πούτιν – Εξοργίστηκε από τις πιέσεις για την Ουκρανία!

- Έξαλλος με τους δυτικούς ηγέτες της G20 ο Βλαντιμίρ Πούτιν
- Ο πρωθυπουργός του Καναδά του είπε: Πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία
- Ο πρόεδρος της Ρωσίας προτίμησε να φύγει από τη Σύνοδο που γίνεται στην Αυστραλία!
Του είπαν να φύγει από την Ουκρανία αλλά εκείνος προτίμησε να φύγει από τη Σύνοδο της G20 που γίνεται στο Μπρισμέιν της Αυστραλίας! Όταν μιλάμε για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η διπλωματία δεν έχει καμία θέση. Ούτε και οι απειλές...

Η είδηση μπορεί να έπεσε σαν βόμβα αλλά μάλλον θα έπρεπε να είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη μετά τα όσα είπε στον πρόεδρο της Ρωσίας ο πρωθυπουργός του Καναδά.


"Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία", είπε ο Στίβεν Χάπερ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού Τζέισον ΜακΝτόναλντ.

Αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να καταπιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν που δεν έχει μάθει να του λένε τι να κάνει! Σύμφωνα με τον ΜακΝτόναλτ, η απάντηση του Ρώσου προέδρου στον Καναδό πρωθυπουργό ήταν αρνητική.

Έτσι, εξοργισμένος από τις πιέσεις των δυτικών ηγετών της G20 αποφάσισε να φύγει άρον άρον από την Αυστραλία και να μην παραστεί αύριο στην ομάδα εργασίας των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.

Την απόφαση του Πούτιν να εγκαταλείψει την Αυστραλία πριν τελειώσει η Σύνοδος αποκάλυψε Ρώσος αξιωματούχος που τον συνοδεύει.

Ο Πούτιν δέχτηκε κριτική για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση από αρκετούς ηγέτες στη Σύνοδο. Εκτός από τον πρωθυπουργό του Καναδά, το έκανε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Οι δυτικοί ηγέτες έχουν απειλήσει με την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων τη Ρωσία αν δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, γεγονός που επισκίασε τις συνομιλίες στη σύνοδο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΗΓΗ newsit. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου