Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Η μνήμη των ηρώων Ισαάκ –Σολωμού τρέχει στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

«Να αναδείξουμε την ιστορική συνέχεια και τους αγώνες του Ελληνισμού, μέσα από ένα οδοιπορικό μνήμης» το μήνυμα των διοργανωτών.

Στην Ελλάδα μεταφέρεται η μνήμη των ηρώων Τάσου Ισάακ και Σολωμού Σολωμού, με την «Πρωτοβουλία Μνήμης» να διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων, για να κρατήσει αφενός άσβεστη την μνήμη των δυο παλληκαριών, όσο και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, για το δίκαιο του αγώνα.


Από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου, ομάδα Κυπρίων μοτοσικλετιστών θα βρίσκεται στην Ελλάδα, ακολουθώντας το δρομολόγιο από το βορειότερη άκρο της Ελλάδος, μέχρι και την Κρήτη, προτού καταλήξει στην Κύπρο για την κορύφωση των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής.

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισάακ-Σολωμού» Ανδρέας Πεττεμερίδης, ο οποίος δήλωσε ότι 25 χρόνια μετά την θυσία των δυο ηρώων, αλλά και 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, «θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορική συνέχεια και τους αγώνες του Ελληνισμού, μέσα από ένα οδοιπορικό μνήμης».

Παρούσα στο οδοιπορικό και η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία, για την οποία συμπληρώνονται επίσης 25 χρόνια χωρίς δικαίωση για τα εγκλήματα των Αττίλων, τόσο για τον Ισαάκ και τον Σολωμό, αλλά και την Κύπρο γενικότερα.

Όπως ανέφερε παράλληλα ο κ. Πεττεμερίδης, το οδοιπορικό θα συμπεριλάβει μια πλειάδα ιστορικών σημείων της Ελλαδικής επικράτειας, με την ανταπόκριση των Ελλαδιτών να είναι αρκετά μεγάλη για το όλο γεγονός.

Ενδεικτικό αυτού, ότι σε τέσσερις πόλεις (Αλεξανδρούπολη, Μεσολόγγι, Ναύπλιο και Χανιά) θα γίνουν και εγκαίνια οδών με την ονοματοδοσία «Ισαάκ-Σολωμού».

«Προσπαθούμε να ενώσουμε τον κόσμο, μακριά από πολιτικούς χρωματισμούς και τοποθετήσεις, να γίνουν όλοι μια αγκαλιά, να αγαπάμε τον τόπο μας και να αγωνιστούμε για τον τόπο μας» ανέφερε καταληκτικά ο κ. Πεττεμερίδης.

ΠΗΓΗ ant1.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου