Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Η Τασμανία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων - Είναι η τρίτη πολιτεία της Αυστραλίας που προχωράει στην αναγνώριση της τριάδας των γενοκτονιών

ΦΩΤΟ:Το Κοινοβούλιο της Τασμανίας στην Αυστραλία (πηγή: facebook.com/ancaustralia)

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023. Μια μέρα που θα περάσει στην ιστορία, ως η ημέρα που η Τασμανία αναγνώρισε με κάθε επισημότητα τις Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ού αιώνα.

Η Τασμανία γίνεται πλέον η τρίτη πολιτεία της Αυστραλίας που αναγνωρίζει την τριάδα των γενοκτονιών, μετά τη σημερινή απόφαση του Κοινοβουλίου της.

Προηγήθηκε το 2009 η Νότια Αυστραλία και το 2013 η Νέα Νότια Ουαλία.

(Πηγή: facebook.com/ancaustralia)

«Οι αναγνωρίσεις αυτές μας δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και μας φέρνουν πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας. Η Γενοκτονία των Ελλήνων θα λάβει τη θέση και αναγνώριση που της αρμόζει στη διεθνή σκηνή, όσο και αν πασχίζει η γείτονα να αποσιωπήσει την αλήθεια», σημειώνεται σε ανάρτηση στο προφίλ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο facebook.

Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων που εργάστηκαν για αυτή την επιτυχία (πηγή: facebook.com/ancaustralia)

Την είδηση επικοινώνησε, νωρίτερα, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αυστραλίας (ANC-AU). Το ψήφισμα έφερε στο Κοινοβούλιο της Τασμανίας η βουλευτής Λάρα Αλεξάντερ. Πολλά μέλη του Κοινοβουλίου, από διαφορετικά κόμματα, τοποθετήθηκαν υπέρ του ψηφίσματος που επιβεβαιώνει τη σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια των πολιτών της Τασμανίας προς τα θύματα των γενοκτονιών και αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του να θυμόμαστε τα εγκλήματα του παρελθόντος για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν ποτέ ξανά.

Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα, παρουσία μελών της αρμενικής, ελληνικής και ασσυριακής κοινότητας. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας Μάικλ Κολοκοσιάν χαιρέτισε αυτό το ιστορικό ψήφισμα και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της κίνησης, όλους όσοι εργάστηκαν στο παρασκήνιο και ολόκληρο το Κοινοβούλιο που ψήφισε ομόφωνα την πρόταση.

ΠΗΓΗ pontosnews

 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου