Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Πολεμικό Ναυτικό: Επιτροπή Αξιολόγησης θα δώσει… τη λύση για τις φρεγάτες

Έπεσε η αυλαία εδώ και λίγες ώρες για τις προσφορές και κάθε είδους αλλαγή που θα ήθελαν να κάνουν οι «μνηστήρες» του Πολεμικού Ναυτικού. Βεβαίως συνεχίζει ν’ απουσιάζει η ολοκληρωμένη πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία όπως φαίνεται θα φτάσει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα δια χειρός του υπουργού ναυτικού της Αμερικανικής κυβέρνησης. Και κάπως έτσι θα κλείσει ο ογκωδέστατος φάκελος της επιχειρησιακής αξιολόγησης των φρεγατών για να ξεκινήσουν οι «παρατηρήσεις» της Ελληνικής αξιολόγησης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Σ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Άλλωστε υπήρξε άπλετος χρόνος στους «μνηστήρες» να κάνουν οποιεσδήποτε τροποποιήσεις και

αλλαγές ήθελαν, ώστε η δική τους πρόταση να γίνει ακόμη πιο ελκυστική για το Πολεμικό Ναυτικό.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι η «ναυμαχία» που έχει γίνει μέχρι τώρα, έδειξε στους Επιτελείς ότι οι «μνηστήρες» πέραν της διάθεσης για καλυτέρευση των προτάσεών τους σε καθαρά επιχειρησιακά θέματα, υπήρχε μέχρι και περιθώριο -ίσως και στο άμεσο μέλλον- για μειώσεις και στα κόστη, πλοίων, οπλικών-ηλεκτρονικών συστημάτων κ.ο.κ.

Από το πρωί της Παρασκευής και περισσότερο από την Δευτέρα η ιδιαίτερα πολυμελής (για ευνόητους λόγους) ομάδα που έχει συγκροτήσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σηκώνει μανίκια, έχοντας χρονικό περιορισμό λίγων ημερών να ολοκληρώσουν το τελικό πόρισμα του Ναυτικού με τα υποψήφια πολεμικά πλοία που έχει προτείνει η κάθε εταιρία για το μέλλον του στόλου.  

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΡΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου