Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Τσοχατζόπουλος: «Είμαι η Ιφιγένεια που την πέταξαν στο Κολοσσαίο»

Για το νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ περί ευθύνης υπουργών, την προσωρινή του κράτηση στη VIP πτέρυγα των φυλακών, στο Ειδικό Δικαστήριο αλλά και τους δικαστές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, που μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή «Αυτοψία» μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

«Η εικόνα του πολιτικού κόσμου είναι τραγική. Ο κόσμος θέλει να βλέπει να γίνονται πράγματα ενάντια στους πολιτικούς, ενάντια σε όλες αυτές τις καταστάσεις», σχολιάζει χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτηση αν θα έπρεπε πολιτικοί να βρίσκονται στη φυλακή για σκάνδαλα του παρελθόντος, ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Οι προφυλακίσεις δεν προσφέρουν οτιδήποτε θετικό στις υποθέσεις που μας απασχολούν».


Για δικαιοσύνη χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά με διαφάνεια και εξουσία, ώστε να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει, χωρίς να υπάρχουν οι απαράδεκτες προφυλακίσεις, μίλησε ακόμη ο κ. Τσοχατζόπουλος, τις όποιες χαρακτήρισε «έγκλημα».

Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε πως χρησιμοποιείται ως εξιλαστήριο θύμα, «ως Ιφιγένεια που την πέταξαν στο Κολοσσαίο», το οποίο δημιούργησε η πολιτική κατάσταση, συνολικά της χώρας, μετά από την μεγάλη οικονομική κρίση.

Για την πτέρυγα VIP δήλωσε: «Η πτέρυγα VIP είναι καλαμπούρι. Είναι ψευδέστατο. Μέσα έχει κάθε καρυδιάς καρύδι, υπάρχουν μέσα πάνω από 65-70 άτομα που διαβιώνουν όλοι μαζί».

Κεντρικό θέμα της εκπομπής ήταν η Βουλευτική Ασυλία και ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου