Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια-Σε λειτουργία ξανά το Μετρό - Ανοιξαν οι σταθμοί

Βίντεο: Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των απεργών του Μετρό στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων.
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 3:40, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οχτώ διμοιρίες των ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΥΜΕΤ, οι οποίες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου και απομάκρυναν από το χώρο τους απεργούς, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 30 άτομα στην πύλη του αμαξοστασίου τα οποία δηλώνουν προσωπικό ασφαλείας, ενώ παρατηρείται παράλληλα προσέλευση απλού κόσμου στο σημείο, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν τρεις προσαγωγές -δύο άτομα προσωπικό ασφαλείας και μία γυναίκα που βρισκόταν στο σημείο για συμπαράσταση- ενώ στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.
Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία στο Μετρό.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη απο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία.
Όπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό, το οποίο παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία, παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο.

Το Μετρό ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του με προς το παρόν αραιά δρομολόγια. Σταδιακά αναμέμνεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και οι συρμοί Ηλεκτρικού και Τραμ.
Η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους εργαζόμενους που απεργούσαν βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όσοι παραλαμβάνουν το φύλλο προσέρχονται - ωστόσο επειδή μέχρι τώρα τα φύλλα που έχουν επιδοθεί δεν είναι αρκετά, ο αριθμός των εργαζομένων δεν επαρκεί για την άμεση επαναλειτουργία των σταθερών συγκοινωνιών.
Μέχρι στιγμής πάντως έχουν παραδοθεί 500 φύλλα στους εργαζόμενους του Μετρό από τα 2.500 συνολικά.
Όπως δήλωσαν οι μηχανικοί της επιχείρησης, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων έχουν περάσει από τον έλεγχο συντήρησης και δρομολογούνται δέκα επτά συρμοί.
Ο πρώτος σταθμός, που άνοιξε πριν από λίγο για το επιβατικό κοινό είναι αυτός στο Πανεπιστήμιο και αναμένεται εκείνος του Συντάγματος.
Μερίδα των εργαζομένων στο μετρό, τις υπόλοιπες συγκοινωνίες και άλλα σωματεία παραμένει συγκεντρωμένη στα Σεπόλια, όπου η αστυνομική παρουσία εξακολουθεί να είναι έντονη.
Στο αμαξοστάσιο του Μετρό εισέρχονται μόνον όσοι εργαζόμενοι έχουν φύλλο πορείας.
Πάντως, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθηνών και Πειραιά χειρόφρενο έχουν τραβήξει λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο-Κιάτο) και προαστιακού (γραμμή Πειραιά-Αθήνα-Χαλκίδα).
Ωστόσο, η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (οδικές συγκοινωνίες) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου