Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αύριο αποφασίζει το ΣτΕ αν θα ανασταλεί το λουκέτο στην ΕΡΤ

Η επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα αποφανθεί στο αίτημα των εργαζομένων της ΕΡΤ να ανασταλεί σε συνεδρίασή της κεκλεισμένων των θυρών.

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα εξεταστεί τελικά η αίτηση που κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητώντας την αναστολή της από 11.6.2013 απόφασης του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ.


Η αίτηση θα εξεταστεί από την επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε συνεδρίασή της κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόεδρος της επιτροπής αναστολών είναι ο πρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Κ. Κουσούλης, ενώ τα άλλα τρία μέλη είναι σύμβουλοι Επικρατείας.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι πολύ πιθανόν να δημοσιευθεί την ερχόμενη Παρασκευή, ή το αργότερο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η αίτηση αναστολής είναι το δεύτερο ένδικο μέσο που έχει καταθέσει η ΠΟΣΠΕΡΤ στο ΣτΕ. Το πρώτο ήταν το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία και εκδόθηκε από τον πρόεδρο του ΣτΕ την περασμένη Δευτέρα. Με αυτή, ο κ. Μενουδάκος διάταξε την επαναλειτουργία της κρατικής τηλεόρασης μέχρι την σύσταση του νέου φορέα που θα «διαδεχθεί»- σύμφωνα με την κυβέρνηση – την ΕΡΤ.


Η προσωρινή διαταγή έχει συγκεκριμένο «χρόνο ζωής» και ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασης από το ΣτΕ επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η ΠΟΣΠΕΡΤ. Με την απόφαση που θα εκδώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επί της αίτησης αναστολής θα κρίνει αν πρέπει ή όχι να «παγώσει» η υπουργική απόφαση με την οποία έπεσε «μαύρο» στη ΝΕΤ. Η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι σε ισχύ μέχρι να εκδοθεί από το ΣτΕ η απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης που έχει καταθέσει η ΠΟΣΠΕΡΤ. Με την τρίτη αυτή αίτηση η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητεί την «εξαφάνιση» της υπουργικής απόφασης που επέτρεψε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Κατά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης το ΣτΕ θα μπει στην ουσία της υπόθεσης και με την απόφαση που θα εκδώσει θα κρίνει οριστικά την τύχη της ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου