Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Παίρνει ξανά τα... "πάνω" του το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Συγκρατημένη αισιοδοξία διαδέχεται την επιφυλακτικότητα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την Τετάρτη, όπου ο Γενικός Δείκτης με μετριοπαθή όγκο και τζίρο συναλλαγών κινήθηκε νωρίτερα πτωτικά.

Στη διαμόρφωση του κλίματος συνεχίζουν να επιδρούν καταλυτικά οι εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο. Οι πολιτικοί «μετασεισμοί» κρατούν ανοιχτές τις… ρωγμές που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες στο κυβερνητικό σχήμα.


Όσο το σενάριο των πρόωρων εκλογών δεν βγαίνει οριστικά από το τραπέζι, η χρηματιστηριακή αγορά αναμενόμενα εμφανίζει εικόνα αδυναμίας, ωστόσο το διαφαινόμενο ξεπέρασμα του πολιτικού αδιεξόδου δίνει στο Χ.Α. αφορμή ανοδικής αντίδρασης.

Το ενδιαφέρον επενδυτών και αναλυτών μονοπωλεί η προγραμματισμένη για σήμερα νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ενώ μέρος των πιέσεων στο ταμπλό αντισταθμίζουν τα θετικά νέα από το «μέτωπο» της αποκρατικοποίησης της ΔΕΣΦΑ, αλλά και η "ψήφος εμπιστοσύνης" της Fairfax στην ΑΜΚ της Eurobank Properties.

Η ειδησεογραφία για τους κινδύνους που τιμολογήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες εμφανίζεται πιο θετική, σχολίαζει σήμερα η Beta Securities. Εκτιμά παράλληλα ότι τα νέα σχετικά με τη ΔΕΣΦΑ θα «απορροφήσουν» μέρος των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών.

Μικτή εικόνα διαμορφώνεται στον FTSE25, όπου το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του κινείται ανοδικά. Από τη σύνθεση του δείκτη ξεχωρίζουν τα κέρδη άνω του 5% των ΣΩΛΚ και Frigoglass. Με κέρδη άνω του 3% ακολουθούν οι Intralot, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Eurobank Properties υποχωρώντας άνω του 3%, και ακολουθεί  ο τίτλος της Coca-Cola HBC.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 929,65 μονάδες με κέρδη 1,27%, ανακάμπτοντας από απώλειες που έφτασαν νωρίτερα το 0,85%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 13,8 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 20,15 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 64 μετοχές ενισχύονται, έναντι 42 που υποχωρούν και 27 που διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 923.2000.56%
ΟΓΚΟΣ: € 17,593,129.478



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου