Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Δίμηνη παράταση για να βγει η νέα ΕΡΤ ή εκλογές

Τι διαμηνύει το Μαξίμου στους κυβερνητικούς εταίρους - Συζητήσεις για δραστική μείωση του προσωπικού της δημόσιας τηλεόρασης - Περίπου 700-800 άτομα θα έχει η νέα ΕΡΤ - Τέλος τα μουσικά σύνολα - Απομακρύνονται όσοι εργαζόμενοι έχουν δεύτερη δουλειά

Σε δύο μήνες θα είναι στον αέρα το πρόγραμμα της νέας ΕΡΤ, σύμφωνα με όσα σχεδιάζει το πρωθυπουργικό γραφείο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr ο Αντώνης Σαμαράς θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς του εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για τις προτάσεις του αναφορικά με την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.


«Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δραστική μείωση του προσωπικού», σύμφωνα με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Η νέα ΕΡΤ θα έχει προσωπικό περίπου 700 με 800 εργαζόμενους, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδρυση του νέου φορέα είναι η δραστική μείωση τυ προσωπικού.
Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά προβλέπει ότι θα υποχρεωθούν σε αποχώρηση από την ΕΡΤ όσοι έχουν δεύτερη δουλειά. Τα μουσικά σύνολα της δημόσιας τηλεόρασης θα καταργηθούν.

Η νέα ΕΡΤ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του πρωθυπουργικού γραφείου θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει και να εκπέμψει σήμα σε δύο μήνες. Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει από τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη να συμφωνήσουν στο σημείο αυτό.
Στην περιπτωση που οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επιμείνουν στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός θα οδηγηθεί στην επιλογή των πρόωρων εκλογών αφού η στάση των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε κατάρρευση.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου