Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Εκτός κάδρου η ΕΡΤ-Μιλούν για δημόσια ραδιοτηλεόραση

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
Από το real.gr

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου στις 21:25 αποχωρήσαν από το Μαξίμου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στις δηλώσεις τους οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν ανέφερε το όνομα ΕΡΤ και οι δύο μίλησαν για δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αύριο το απόγευμα συνεδριάζουν οι Κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Δείτε με χρονολογική σειρά όλες τις εξελίξεις κατά την κρίσιμη συνεδρίαση

22:08 «Υπήρξε μία σύνθετη πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο. Ένα από τα θέματα ήταν πως θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με σεβασμό στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.



21:42 Ο Φώτης Κουβέλης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης δήλωσε πως καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση και να επαναλειτουργήσει με όλες τις συχνότητές της η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα. Ενώ, επεσήμανε πως στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτός από το θέμα της ΕΡΤ και ζητήματα λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «....η τρικομματική κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο. Την κοινή θέση, την κοινή απόφαση και των τριών κομμάτων. Kαι συμπλήωσε ότι «Πρέπει να επισημάνω ότι είναι αναγκαίο και το διεκδικώ να υπάρξει επικαιροποίηση στη βάση των νέων δεδομένων και όχι μόνο για την εθνική ραδιοτηλεόραση, αλλά για το σύνολο των ζητημάτων που προσδιορίζουν, την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί για την χώρα, για την κοινωνία. Πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων».



21:37 «Διεξήχθη μία πολύωρη και πολύ δύσκολη συζήτηση. Μία συζήτηση που εκ των πραγμάτων που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση αύριο το βράδυ στις 20:30. Κρίνονται στη συζήτηση αυτή πολλά σημαντικά θέματα ταυτοχρόνως. Η στάση μας διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης. Γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, της δικαιοσύνης και της νομιμότητας» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τέλος της συνάντησης.



« Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν ένα πολύ μεγάλο θεσμό που είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ξέρουμε ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογέ. Θέλει σταθερότητα. Θέλει να έχει μία κυβέρνηση αλλά όχι απλώς μία κυβέρνηση. Αλλά μία κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας που λειτουργεί με το μέγιστο βαθμό προοδευτικότητας. Είναι σημαντικό να υπάρξει συμφωνία που θα σέβεται την απόφαση του ΣτΕ και θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με μία νέα προγραμματική συμφωνία με κανόνες που θα τηρούνται» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε ότι θα παρουσιάσει με λεπτομέρειες τις εξελίξεις κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του αύριο το απόγευμα στις 17:00.

21:33 Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στις 20:30 - Μετά την απόφαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ που συνεδριάζει στις 18:00

21:29 Δεν θα κάνει δηλώσεις ο Πρωθυπουργός γεγονός πως ίσως να σημαίνει πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία

21:27 Η σύσκεψη κράτησε περίπου 3:30 ώρες. Βενιζέλος και Κουβέλης θα κάνουν δηλώσεις στα πολιτικά τους γραφεία

21:25 Χωρίς το παραμικρό σχόλιο βγήκαν από το μέγαρο μαξίμου οι δύο κυβερνητικοί εταίροι  

21:15 Σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών εταίρων. Σε κομβικό σημείο οι συζητήσεις λένε οι τελευταίες πληροφορίες

21:00 Το γεγονός ότι οι πολιτικοί αρχηγοί συζητούν επί τρεις ώρες εκλαμβάνεται από πολιτικούς αναλυτές ως μια θετική εξέλιξη 

20:05 Μετά από δύο ώρες σύσκεψης οι πληροφορίες από το Μαξίμου επιμένουν ότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται σε καλό δρόμο.

19:38 Το ερώτημα που παραμένει είναι αν τελικά η δημόσια τηλεόραση κατά την μεταβατική περίοδο λειτουργίας της θα εκπέμψει με διαφορετικό όνομα. 

19:29 Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για δίμηνες συμβάσεις για όλους τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ οι οποίες θα λήξουν μόλις ψηφιστεί ο νέος φορέας.

19:26 Δείχνει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών

19:20 Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τα μηνύματα είναι θετικά καθώς φαίνεται ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το μεταβατική συμφωνία της δημόσιας τηλεόρασης.

19:06
Σύμφωνα με συνομιλητές του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης θα ζητήσουν από τον Πρωθυπουργό να κάνει ένα βήμα πίσω προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

19:00 Σκληρο «παζάρι» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τον αριθμό των εργαζομένων που θα μετέχουν στο μεταβατικό σχήμα. Ανεβαίνει διαρκώς το νούμερο.

18:50 Το κλίμα που μας μεταφέρεται από το Μαξίμου είναι ότι επικρατεί η ηρεμία. Δεν υπάρχει η ένταση που υπήρχε την Δευτέρα χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει και συμφωνία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών

18:45: Άφιξη του Γ. Στουρνάρα στο Μαξίμου

18:40 Στο μαξίμου θα μεταβεί σε λίγη ώρα και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας

18:36 Αρκετοί ξένοι δημοσιογράφοι βρίσκονται έξω από το Μαξίμου

18:20 Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό σχέδιο ήταν να μην τοποθετηθεί πρώτος αυτή την φορά ο Πρωθυπουργός και να μιλήσουν πρώτα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, καθώς γνωρίζουν τις προτάσεις του Α. Σαμαρά για την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

18:15 Παγωμένη και αμήχανη η ατμόσφαιρα και μεταξύ των συνεργατών των πολιτικών αρχηγών. Οι περισσότεροι ασχολούνται με τα κινητά τους

18:10 Σε φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε η σύσκεψη. Τυπικές οι χειραψιές. Έκλεισαν οι πόρτες στο Μαξίμου.

18:05 Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή αναστολών τοτυ ΣτΕ για την ΕΡΤ

18:02
Άφιξη και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αρχίζει η κρίσιμη σύσκεψη

18:00
Είσοδος του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ στο Μαξίμου

17:55 Βαρύ το κλίμα λίγα λεπτά πριν από την σύσκεψη. Ο Φ. Κουβέλης φέρεται να απορρίπτει το σχέδιο Σαμαρά για την μεταβατική περίοδο με τις δίμηνες συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου