Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τα κοινοβούλια θα περιορίσουν τις διακοπές τους για να επικυρώσουν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

«Τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών- μελών της ευρωζώνης θα περιορίσουν τις διακοπές τους», αναφέρει σε δημοσίευμά της η διαδικτυακή πύλη euractiv.com, επισημαίνοντας ότι σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης τα κοινοβούλια θα ξεκινήσουν νωρίτερα τις εργασίες τους ώστε να επικυρώσουν τις αλλαγές και τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως ανακοίνωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Υβ Λετέρμ, το βελγικό κοινοβούλιο θα αρχίσει τις εργασίες του έξι εβδομάδες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, προκειμένου να εγκρίνει τα μέτρα διάσωσης που θεωρούνται κρίσιμα για το μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο σε επιστολή του στους ηγέτες της ευρωζώνης ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να επικυρώσουν το συντομότερο δυνατόν τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου, ενώ ο Επίτροπος Ολι Ρεν την περασμένη Παρασκευή τόνισε ότι όλες οι πολιτικές και τεχνικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει τέλος ότι και ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε την προηγούμενη Πέμπτη ότι μία ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή θα συνεδριάσει στις 6 Σεπτεμβρίου προκειμένου να επικυρώσει τις τροποποιήσεις στον EFSF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου