Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Στην τελική ευθεία για "κλείδωμα" του πακέτου μέτρων

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/408095


Στην τελική ευθεία για να κλειδώσει το πακέτο μέτρων για την οικονομία, μπαίνει η κυβέρνηση από σήμερα.
Ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας καλείται να πείσει τις συντεχνίες, ώστε το συνταξιοδοτικό συμπεριληφθεί  στο πακέτο μέτρων που η κυβέρνηση φιλοδοξεί να πάει προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη.



Ο Δημήτρης Χριστόφιας ζήτησε την συνεισφορά όλων στο δύσκολο κεφάλαιο της οικονομίας. Η κινδυνολογία και η καταστροφολογία, είπε, δεν είναι καλός σύμβουλος στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα εάν ο καθένας βλέπει στενά και χωρίς διορατικότητα τα πρόσκαιρα προσωπικά ή συλλογικά του συμφέροντα.   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα μέτρα πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα.
Πάντως η κυβέρνηση κρατάει ακόμα χαμηλούς τόνους στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ από το 15% στο 17%.
Στόχος της Κυβέρνησης, σημείωσε ο Πρόεδρος, είναι να προχωρήσουμε σε συμφωνημένα μέτρα μέσα από το διάλογο, τώρα.  Εάν δεν το πράξουμε θα το πράξουν κάποιοι άλλοι εκτός Κύπρου, με πολύ επώδυνα μάλιστα μέτρα.
Σήμερα,ο Υπουργός Οικονομικών ,  θα ξεκινήσει σειρά επαφών με τα πολιτικά κόμματα ενώ οι ηγεσίες των συντεχνιών θα συναντηθούν με τεχνοκράτες στο Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου