Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΑΑΑ η αμερικανική οικονομία επιμένει η Moody's!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90495&catid=13



Την πλάτη στην Standard & Poor's γυρίζει ο οίκος Moody's ο οποίος κόντρα στις μαύρες προβλέψεις και την κατρακύλα των αγορών ανακοίνωσε οτι η αμερικανική οικονομία είναι υγιής!

Η Moody’s Investors Service ανακοίνωσε ότι αναμένει η οικονομική ανάκαμψη των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχιστεί, αλλά επισήμανε την πολιτική πόλωση ως ρίσκο για την αξιολόγηση ΑΑΑ της χώρας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η Moody’s την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε τη σύσταση ΑΑΑ για τις ΗΠΑ μετά από την έγκριση της νομοθεσίας για τον έλεγχο του χρέους, αλλά δήλωσε πως η κίνηση αυτή δεν ήταν αρκετή για τον οίκο προκειμένου να διατηρήσει σταθερό το outlook για την πιστοληπτική αξιολόγηση, τοποθετώντας το ΑΑΑ σε αρνητικό outlook.

"Αναμένουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη θα συνεχιστεί και θα χρειαστεί και περαιτέρω μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού μέχρι το 2013", πρόσθεσε η Moody’s.

"Τα πολιτικά κόμματα τώρα εμφανίζεται να έχουν παρόμοιους στόχους μείωσης του ελλείμματος. Ωστόσο, η διαφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων σχετικά με τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος και οι δυσκολίες που εμφανίστηκαν για την επίτευξη της συμφωνίας αύξησης του ορίου χρέους, αναδεικνύει τους κινδύνους μιας πολιτικής πόλωσης".

Την Παρασκευή, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s έλαβε το άνευ προηγουμένου βήμα για τη μείωση της αξιολόγησης της αμερικανικής οικονομίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταποντιστούν οι αγορές σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου