Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Στο ακουστικό με Βρυξέλλες η κυβέρνηση Πιθανή τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος την Τρίτη ή Τετάρτη

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=138508

Σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες βρίσκεται η κυβέρνηση, χωρίς όμως ουσιαστικά δυνατότητα παρέμβασης στην κρίση χρέους που ξέσπασε στην Ιταλία και απειλεί να συμπαρασύρει την Ευρώπη. Η Αθήνα περιμένει με αγωνία να ολοκληρωθούν οι τηλεδιασκέψεις στην Ευρώπη -μετά το πρώτο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών τη Δευτέρα- που θα καθορίσουν την άμυνα στην πίεση των κερδοσκόπων, για να πάρει σειρά και να φέρει στο τραπέζι την εφαρμογή του ελληνικού σχεδίου διάσωσης.


Όπως όλα δείχνουν, πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών και ευρωπαίων αξιωματούχων, πιθανότατα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τραπεζών.

Την Κυριακή πάντως το μεσημέρι, και ενώ στην επικαιρότητα κυριαρχούσαν οι τηλεδιασκέψεις με ΕΚΤ και G8, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι , όπου συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρομπάι είπε στον κ. Παπανδρέου πως αναμένει ότι η ΕΚΤ θα παρέμβει και θα αγοράσει ιταλικά ομόλογα για να αποκλιμακωθεί η πίεση των κερδοσκόπων στις χώρες του νότου, ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός απάντησε πως είναι «θετική εξέλιξη αλλά όχι αρκετή» για να λυθεί το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου