Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Spiegel: Η Μέρκελ γυρίζει την πλάτη...στον Μπερλουσκόνι

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Οικονομικοί σύμβουλοι της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel, προτείνουν στην γερμανίδα καγκελάριο να αρνηθεί στήριξη στην Ιταλία!



Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι σύμβουλοι της Μέρκελ, οι ανάγκες ρευστότητας της Ιταλίας αλλά και οι δανειακές της ανάγκες είναι δυσβάχτακτες για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας τηρεί της επιφυλάξεις της κατά πόσο μία καταχρεωμένη χώρα, όπως είναι η Ιταλία, μπορεί να στηριχθεί από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό, ακόμη και αν το αποθεματικό του τριπλασιαζόταν.
Η μόνη λύση, προτείνουν οι σύμβουλοι της Μέρκελ, είναι η Ιταλία να ξεπεράσει μόνη της την κρίση χρέους, με περικοπές αλλά και σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής.
Ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο μάλιστα, ότι ο Μηχανισμός Στήριξης που δημιουργήθηκε μπορεί να «αντέξει» μόνο χώρες με μικρή ή μεσαίου μεγέθους δανειακή ανάγκη.Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αντιλαμβανόμενος το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες για την Ιταλία στην ευρωζώνη, ανακοίνωσε ήδη από την Παρασκευή ένα φιλόδοξο «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα εφαρμοστούν έως το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου