Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Περαιτέρω πτώση των αγορών προβλέπει ο Alan Greenspan

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1256534
Την εκτίμηση ότι η υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ από την Standard & Poor΄s θα σημάνει περαιτέρω αναταραχή και απώλειες για τις αγορές, εξέφρασε μιλώντας σήμερα στο NBC ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Alan Greenspan.

«Λαμβάνοντας υπόψη το momentum που οδήγησε σε πτώση τις αγορές την προηγούμενη εβδομάδα, είναι απίθανο, αν η ιστορία μπορεί να αποτελέσει κάποια ένδειξη, ότι δεν θα χρειαστεί κάποιος χρόνος έως τον πυθμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αρχική αντίδραση, κατά την κρίση μου, θα είναι αρνητική» προσέθεσε.

Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα το Χρηματιστήριο του Ισραήλ, το οποίο «βυθίστηκε», όπως είπε, σημείωσε ωστόσο ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αν η πτώση οφείλεται στην υποβάθμιση των ΗΠΑ ή στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών ενάντια στις υψηλές τιμές.

Ο Greenspan είπε ακόμη ότι η πιθανότητα να αθετήσουν κάποτε οι ΗΠΑ τις υποχρεώσεις τους προς τους πιστωτές τους είναι «μηδενική», αν και σχολίασε ότι η κίνηση της S&P΄s «έπληξε την αυτοεκτίμηση των ΗΠΑ, την ψυχοσύνθεση… Έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο απ’ όσο περίμενα» είπε χαρακτηριστικά.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου