Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Στη Φουκουσίμα ο ΓΓ του ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63287032
 Στην Ιαπωνία έφτασε σήμερα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, προκειμένου να επισκεφτεί την Φουκουίμα, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα ο οποίος υπέστη τεράστιες ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Τη Δευτέρα ο Μπαν θα μεταβεί στην περιοχή Χαραγκάμα, που απέχει 40 χιλιόμετρα από την πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταϊίτσι.

Τη Δευτέρα ο Μπαν θα μεταβεί στην περιοχή Χαραγκάμα, που απέχει 40 χιλιόμετρα από την πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταϊίτσι.


Στη μονάδα αυτή σημειώθηκε τον Μάρτιο το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία μετά από αυτό του Τσερνόμπιλ, το 1986. Θα επισκεφθεί ένα κέντρο προσφύγων και θα μιλήσει με τους μαθητές ενός λυκείου της πόλης Φουκουσίμα.
Ο Μπαν Κι Μουν θα έχει επίσης συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Ναότο Καν και με τον υπουργό Εξωτερικών Τακεάκι Ματσουμότο.
Από το σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου σκοτώθηκαν ή αγνοούνται ακόμη περίπου 21.000 άνθρωποι.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει ανακοινώσει ότι στις 22 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα διεξαχθεί μια σύνοδος για την πυρηνική ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου