Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Η νέα δημοτική Αρχή της Χειμάρρας ΕΝΑΝΤΙΟΝ της προτομής του Αριστοτέλη Γκούμα;;

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/08/blog-post_6123.html


Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από τον Αλβανικό τύπο, αναφορικά με την προτομή του μάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα. Η προτομή αναμένεται να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Χειμάρρας, στην αυριανή επέτειο μνήμης, όπως έχει χαρακτηριστεί από τους διοργανωτές της, για τον ένα χρόνο από τη στυγερή δολοφονία του νεαρού Βορειοηπειρώτη επειδή μίλαγε ελληνικά.

Μέρος του Αλβανικού Τύπου ισχυρίζεται πως το αίτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, της Ένωσης Χειμαρριωτών και άλλων συλλόγων για την τοποθέτηση της προτομής, απορρίφθηκε από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Χειμάρρας, με την αιτιολογία περί μη ύπαρξης λόγου για κάτι τέτοιο.(βλπ. εφ. ΤΕΜΑ) Υπενθυμίζουμε ότι μετά τις εκλογές της 8ης Μαΐου και την ήττα του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλη Μπολάνου, έχει αλλάξει ριζικά η σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου.

τίτλος: Η ΟΜΟΝΟΙΑ, προτομή για τον Γκούμα από την Ελλάδα
Αντιθέτως η εφημερίδα Shqip κατηγορεί τον νέο Σοσιαλιστή Δήμαρχο Γιώργο Γκόρο, πως σε αντίθεση με τις προεκλογικές του δηλώσεις, δεν άλλαξε τις πολιτικές του προκατόχου του. Έτσι σύμφωνα με δηλώσεις του Γκόρου, το αίτημα παρ' ότι δεν πληρούσε κάποια απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά έγινε δεκτό (τυπικά ως αίτημα), και η συζήτηση της Δημοτική αρχής επί του θέματος έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.(ενώ η εκδήλωση είναι αύριο)

Και οι δύο περιπτώσεις δεν αποτελούν τις αναμενόμενες αντιδράσεις ενός Δήμου όπως αυτός της Χειμάρρας, μάλιστα η νέα δημοτική αρχή θα έπρεπε η ίδια να επεδίωκε την ανέγερση ενός μνημείου για τον αδικοχαμένο νέο, και όχι να απέρριπτε ή να χρονοτριβούσε με γραφειοκρατικά τεχνάσματα την τοποθέτησή του.

Τον Αλβανικό τύπο φαίνεται να προβληματίζει μέχρι και ότι η προτομή θα κατασκευασθεί στην Ελλάδα αλλά και η αναγραφή "Βορειοηπειρώτης Ήρωας" επί αυτής.

Αυτό που αναμένεται να γίνει είναι η εκ των πραγμάτων αποδοχή της προτομής, με την τοποθέτησή της αύριο και βρισκόμενοι προ τετελεσμένων η εκ των υστέρων έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου