Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

«Το ζήτημα του Κοσόβου δεν έχει επιλυθεί»

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=83785&catID=14


Τη θέση ότι το ζήτημα του καθεστώτος του Κοσόβου δεν έχει επιλυθεί ακόμη, επανέλαβε, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή, ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ.

Ο κ. Ντόντικ είπε ακόμη πως η Σερβία θα πρέπει να αντιδράσει απέναντι στην τελευταία κρίση στο βόρειο Κόσοβο, με την υιοθέτηση ψηφίσματος για το Κόσοβο.

«Το ζήτημα του Κοσόβου δεν έχει επιλυθεί και η Σερβική Δημοκρατία δεν μπορεί να στηρίξει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος. Θα ακολουθήσουμε το Βελιγράδι σε αυτό το ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόντικ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το Κόσοβο ούτε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, αφού δεν υπάρχει σχετική βούληση από τη σερβική οντότητα της χώρας.

Ο κ. Ντόντικ θεωρεί ακόμη ότι η ιδέα της διεθνούς εμπλοκής στο Κόσοβο σε σχέση με τη δημιουργία μιας πολυεθνοτικής κοινωνίας έχει καταρρεύσει.

«Δεν έχει δημιουργηθεί μια τέτοια κοινωνία εκεί», υπογράμμισε ο κ. Ντόντικ και πρόσθεσε πως οι «εθνοτικοί διχασμοί είναι εμφανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου