Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τι γράφουν οι Τούρκοι για το σημερινό κρίσιμο Στρατιωτικό Συμβούλιο.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7306

Η Ταράφ εισήλθε στους διαδρόμους του αυριανού Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβούλιου (YAŞ) : Ο Χαϊρί Κιβρίκογλου θα γίνει αρχηγός Στρατού Ξηράς.

Στη θέση του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας θα έρθει ένας αντιστράτηγος.

Μετά τις παραιτήσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου και των αρχηγών των όπλων, τα μάτια στρέφονται στις προαγωγές της αυριανής συνόδου του YAŞ. Με βάση πληροφορίες της Ταράφ η κυβέρνηση λόγω έλλειψης στρατηγών, διστακτικά έδωσε την έγκριση της για την τοποθέτηση του στρατηγού Χαϊρί Κιβρίκογλου-Διοικητή της 1ης Στρατιάς στη θέση του Αρχηγού Στρατού Ξηράς.

Καθορίστηκε επίσης το όνομα που θα οριστεί ως Διοικητής Στρατοχωροφυλακής. Είναι μεγάλη η πιθανότητα ο διοικητής της 2ης Στρατιάς στρατηγός Σερβέτ Γιορούκ να γίνει ο νέος διοικητής Στρατοχωροφυλακής. Σε περίπτωση που γίνει αυτό ανοίγει ο δρόμος για τον Γιορούκ. Ανοίγει ο δρόμος για να διοριστεί δύο χρόνια αργότερα στην θέση του αρχηγού Στρατού Ξηράς και το 2015 για την θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου. Επίσης ο 2ος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Αρσλάν Γκιουνέρ που για να μην δώσει το χέρι του στον πρόεδρο Γκιουλ και στην σύζυγο του είχε περάσει στην απέναντι μεριά από όπου καθόταν, αναμένεται να γίνει ο διοικητής της 1ης Στρατιάς. Καθώς δεν είναι επιθυμητή η είσοδος του Γκιουνέρ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, μπορεί αυτή η θέση του στην 1η Στρατιά να είναι και η τελευταία. Όπως είναι γνωστό ο Γκιουνέρ είχε αγοράσει παράνομα συσκευές υποκλοπών για το Γενικό Επιτελείο.

Αναμένεται να υπάρξουν έντονες συζητήσεις για την Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας. Λόγω της σύλληψης του στρατηγού-διοικητή Πολεμικών σχολών Μπιλγκίν Μπαλανλί και τριών αντιστράτηγων, στην πολεμική αεροπορία έμεινε ένας μόνο αντιστράτηγος. Παρά τις φήμες πως στην θέση του επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας θα έλθει ο αντιστράτηγος logistics Mεχμέτ Ερτέν, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τον διορίσει. Ένα από τα εμπόδια που υπάρχουν για τον διορισμό αυτό είναι ότι επί 23 χρόνια είναι στα logistics. Πληροφορίες επίσης έχουν φτάσει στην κυβέρνηση ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και πως είχε αγοράσει φάρμακα χρησιμοποιώντας όνομα τρίτου. Λόγω αυτών των λόγων ένας υποστράτηγος θα προαχθεί στη θέση του αντιστράτηγου και έτσι θα αποτελέσει για ένα χρόνο τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας. Την επόμενη χρονιά το ίδιο όνομα θα γίνει στρατηγός και θα συνεχίσει από το ίδιο πόστο. Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Αύριο αναμένεται να καθοριστεί.
Ο διοικητής της 3ης Στρατιάς στρατηγός Γιαλτσίν Αταμάν αναμένεται να συνεχίσει στην ίδια θέση.

tourkikanea.gr/2011/07/31/terfi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου