Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Obama announces US deficit deal between party leaders

Από το ιστολόγιο http://www.bbc.co.uk/


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama λέει τους δημοκρατικούς και δημοκρατικούς ηγέτες έχει επιτύχει μια συμφωνία για την αύξηση του ορίου αμερικανικού χρέους και την αποφυγή της προεπιλογής.
Είπε ότι η διαπραγμάτευση θα έκοβε $1tn να περάσει πάνω από 10 έτη, και την οργάνωση μια επιτροπή για να υποβάλει έκθεση μέχρι το Νοέμβριο σχετικά με μια πρόταση να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα.
Αλλά το συνέδριο πρέπει ακόμα να εγκρίνει τη διαπραγμάτευση, και καμία ψηφοφορία δεν αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα το νωρίτερο.
Τα συμβαλλόμενα μέρη αντιμετωπίζουν μια Τρίτη προθεσμία για να αυξήσουν το όριο χρέους $14.3tn (£8.7tn).

 
«θέλω να αναγγείλω ότι οι ηγέτες αμφότερων των συμβαλλόμενων μερών και στις δύο αίθουσες έχουν επιτύχει μια συμφωνία που θα μειώσει το έλλειμμα και θα αποφύγει την προεπιλογή, μια προεπιλογή που θα είχε ένα καταστροφικό αποτέλεσμα στην οικονομία μας,» ο κ. Obama είπαν.
Ο αμερικανικός Πρόεδρος είπε δεν ήταν η διαπραγμάτευση θα είχε προτιμήσει, αλλά θα είχε σημειώσει ότι το σχέδιο συμβιβασμού θα έκανε μια «σοβαρή πληρωμή» στο αμερικανικό έλλειμμα. Μετοχές επάνω
Οι δημοκράτες και οι Δημοκρατικοί στην Ουάσιγκτον ήταν πέρα από την εύρεση ενός σχεδίου για το πώς να κόψουν τα έξοδα και να αυξήσουν το όριο χρέους ως προσεγγίσεις προθεσμίας Τρίτης.

 Ανάλυση ιστορίας από
Jane O'Brien BBC News, Ουάσιγκτον
Ο Πρόεδρος λέει ότι δεν είναι η τέλεια διαπραγμάτευση. Αλλά αυτός και οι ηγέτες αμφότερων των συμβαλλόμενων μερών θεωρούν τώρα έχουν το πλαίσιο για κάτι μπορούν να βάλουν στις μάζες συμβαλλόμενων μερών τους.
Είναι ακόμα πιθανό να είναι μια αντίσταση πωλεί. Τα δημοκρατικά μέλη Κόμματος τσαγιού είναι απίθανο να το υποστηρίξουν επειδή οι περικοπές δεν πηγαίνουν αρκετά μακριά, και πολλοί δημοκράτες θα είναι εξαγριωμένοι ότι δεν περιλαμβάνει τις αυξήσεις φόρου.
Και οι δύο πλευρές θα διοργανώσουν τις περαιτέρω συζητήσεις τη Δευτέρα προτού να συνταχθεί η συμφωνία στη νομοθεσία που μπορεί να τεθεί σε μια ψηφοφορία.
Η αξιολόγηση φερεγγυότητας της Αμερικής μπορεί ακόμα να υποβιβαλθεί, αλλά φαίνεται τώρα πιθανότερο ότι η παγκόσμια ισχυρότερη οικονομία θα διαθεθεί την ταπείνωση να μην είσαι σε θέση να πληρωθούν οι λογαριασμοί της την Τρίτη.
 
Οι ΗΠΑ περιορίζουν από το νόμο το συνολικό ποσό του χρέους η κυβέρνησή που της μπορεί να συνάψει προκειμένου να πληρωθούν οι λογαριασμοί της, και η κυβέρνηση Obama ήταν διά την τοποθετώντας οικονομική πίεση.
Στο Τόκιο, οι μετοχές αυξήθηκαν 1.7% μετά από την ανακοίνωση του κ. Obama's, και το δολάριο αυξήθηκε εν συντομία επάνω από 78 γεν από 76.7 γεν την Παρασκευή. Οι μετοχές Χονγκ Κονγκ τέθηκαν ως στόχος να ανοίξουν 1.3% υψηλότερο.
Ο δημοκρατικός ηγέτης John Boehner σπιτιών είπε ότι ήλπισε να πραγματοποιήσει τις του Κογκρέσου ψηφοφορίες για το σχέδιο «το συντομότερο δυνατόν».
«Αυτό δεν είναι η μέγιστη διαπραγμάτευση στον κόσμο. Αλλά παρουσιάζει πόσο που έχουμε αλλάξει τους όρους της συζήτησης σε αυτήν την πόλη,» αυτός είπε.
Ο κ. Obama είπε ότι η διαδικασία σχετικά με ένα σχέδιο ήταν ακατάστατη και είχε πάρει «μακριά πάρα πολύ από καιρό», και κάλεσε τα συμβαλλόμενα μέρη για να υποστηρίξει το σχέδιο στις ψηφοφορίες στο συνέδριο.
Τόνισε ότι οποιαδήποτε λύση έπρεπε «να ισορροπηθεί», και ότι οι περικοπές δεν θα ήταν τόσο απότομες ώστε να δημιουργηθεί μια έλξη στη αμερικανική οικονομία.
Οι συστάσεις της δικομματικής επιτροπής που επιφορτίζεται με τον προσδιορισμό της περαιτέρω αποταμίευσης μέχρι το Νοέμβριο θα τίθονταν επίσης σε μια ψηφοφορία στο συνέδριο, είπε.
Η εστίαση μετατοπίζεται τώρα πίσω στο συνέδριο με τις ψηφοφορίες που αναμένονται τη Δευτέρα
Σύμφωνα με τον κ. Boehner, εκείνη η αποταμίευση θα ανερχόταν σε τουλάχιστον $1.5tn, φέρνοντας τις συνολικές περικοπές δαπανών στο πλαίσιο του σχεδίου σε περίπου $2.5tn.
Αυτός θα ήταν υψηλότερος από την προτεινόμενη άνοδο στο όριο χρέους, το οποίο ένας ανώτερος υπάλληλος διοίκησης εν λόγω θα ανερχόταν σε $2.1tn.
Στις πρόσφατες ημέρες, οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και οι δημοκράτες, που ελέγχουν τη Σύγκλητο, έχουν απορρίψει τα σχέδια που συντάσσονται από το αντίπαλο συμβαλλόμενο μέρος σε μια πρωτοφανή πολιτική μάχη.
Ο κ. Obama αντέταξε το δημοκρατικό σχέδιο επειδή μόνο θα είχε αυξήσει το όριο χρέους από αρκετούς να διαρκέσει μέχρι τα μέσα του 2012, η σημασία της Ουάσιγκτον θα έπρεπε να απευθύνει εκ νέου το ζήτημα κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του επόμενου έτους.
Είπε οι σχεδίου αναγγελθείς του Κυριακή, εάν εγκεκριμένος, να αποφύγει ένας τέτοιος σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου